Димитър Главчев пристигна във Вашингтон за срещата на върха на НАТО

0
Срещата ще се проведе в периода от 9 до 11 юли
Срещата ще се проведе в периода от 9 до 11 юли Снимка: Николай Станоев / БТА

Срещата ще се проведе в периода от 9 до 11 юли

Служебният министър-председател на България, Димитър Главчев, пристигна във Вашингтон за участие в тридневната среща на върха на НАТО. Основни теми на срещата ще бъдат подкрепата за Украйна, подсилването на отбраната на алианса, включително на източния му фланг, и укрепването на отбранителната промишленост на държавите членки.

Срещата, която се провежда в критичен момент за глобалната сигурност, събира на едно място лидери от всички страни членки на НАТО. Участието на България в тази среща е от голямо значение, особено в контекста на засилените заплахи за сигурността в региона.

Делегацията на България на високо ниво

Официалната българска делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон е водена от служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев. В състава на делегацията са включени още:

  • Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов
  • Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов
  • Служебният заместник-министър на външните работи Мария Ангелиева
  • Служебният заместник-министър на външните работи Невяна Митева
  • Служебният заместник-министър на отбраната Аделина Николова

Основни теми на обсъждане

Една от ключовите теми на срещата ще бъде подкрепата за Украйна в светлината на продължаващата агресия от страна на Русия. НАТО ще обсъди допълнителни мерки за укрепване на отбранителните способности на Украйна и засилване на сътрудничеството с нея.

Подсилването на източния фланг на алианса също е в центъра на вниманието. В този контекст България, като страна от източната част на НАТО, играе важна роля. Очаква се на срещата да бъдат обсъдени конкретни мерки за увеличаване на военното присъствие и укрепване на инфраструктурата в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Путин Хуйло
    ГЕРБавият главанак е там с една единствена цел - да застане в поза партер и да поеме отзад новите нареждания на сахибите.Но това няма да спаси бандеронацистка УСрайна и зеленският надрусан джуджак,който скоро ще се вее като знаме от някой уличен стълб!
  • 3
    1
    Димитров
    Счетоводителя иф-премиер,може сама присъства на такива срещи свързани с нато,без да участва,защото това е много чужда материя за него.Назначен от Борисов,този продуха стотици хиляди лева на българските данакоплатци,за да си развява запарените части по Света.Иначе, милионите от хазната ни за "братска" Украйна, са гарантирани.Солиден начин,да пригласяме на американското посолство.Днес докато чаках за пенсията си,пред мен жена трябваше да плати ток,телефон,вода и буквално се разплака пред хората,че в ръцете й останаха малко пари за продукти от магазина,за лекарства и за други нужди.Това е положението!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари