Димитър Главчев призова бизнеса да се включи в борбата с пожарите

0
Тежка ситуация в страната: Апел към земеделци и строителни фирми да сътрудничат на държавата за борбата с огнената стихия
Тежка ситуация в страната: Апел към земеделци и строителни фирми да сътрудничат на държавата за борбата с огнената стихия Снимка: МС

Тежка ситуация в страната: Апел към земеделци и строителни фирми да сътрудничат на държавата за борбата с огнената стихия

Собствениците на тежка техника – земеделци и строителни фирми, са призовани да се включат в борбата с пожарите в пълна координация с Министерството на вътрешните работи. Това изявление направи премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса, такава организация може да бъде създадена на повече места в страната, което ще създаде условия за още по-бързо локализиране и овладяване на пожарите.

"Хубаво е, когато се обръщат различни бизнеси за помощ от държавата - и те да се съпричастни, когато има нужда", добави Главчев, подчертавайки значението на съвместната работа между държавата и бизнеса в кризисни ситуации.

Министър-председателят изтъкна, че и досега координацията между всички институции е на отлично ниво. "Още от първия ден сме непрекъснато във връзка - с Министерството на вътрешните работи, с Министерството на отбраната, Министерството на земеделието и храните, с всички, с които е необходимо", подчерта Главчев. Той изрази очакване създаденият от него оперативен щаб допълнително да ускори процесите и да има мигновена реакция при всеки подаден сигнал за пожар.

Главчев още веднъж подчерта отличната работа на пожарникарите, на военнослужещите и на доброволците. "Засега, въпреки много тежката ситуация, всичко е под контрол", заяви премиерът.

По време на заседанието, премиерът запозна министрите и с резултатите от участието му в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. "Както видяхте - нито се включваме с войски, нито ставаме „безсрочни донори на Украйна“", отбеляза Главчев и посочи, че правителството се е придържало към решенията на българския парламент по въпроса. "Естествено, че подкрепата за Украйна продължава - както е прието от Народното събрание", добави министър-председателят.

Главчев акцентира върху единството на съюзниците по приоритетните за НАТО теми и върху ролята на България на Източния фланг на Алианса. Подчертавайки важността на международното сътрудничество и единството сред съюзниците, премиерът изрази увереност, че България ще продължи да играе значима роля в сигурността и стабилността на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Ася Пенчева
    А "скучаещата Рена", кандидат за кмет на Русе не само живеела във ведомствено жилище /обичайно за цигани/, но даже не си плащала наема от 30 лева! Безценно! Впрочем, вече осъждана.
  • -2
    10
    до седми
    и какво ще направят бракуваните БТР и МТЛБ?? Обясни, че не ми е ясно. Имат монтирани към тях някакви гребла ли? Или какво. Освен да бъдат използвани като примамка от купчина желязо за мургавите сънародници, които със сигурност щяха да ги разкулачат, независимо дали има пожар или не
  • -2
    9
    До осми
    Показателно колко ти е акъла. Ами стани пожарникар де, ама не ти стиска. Стани от дивана, дръпни настрани клавиатурата и стани пожарникар. Докажи, че не случайно носиш панталони, а не си фуста. И се радвай, че няма пожари всеки ден, защото един ден може да е твоят дом
  • 4
    8
    Аре стига! до 6
    Изобщо не се срамувам! Като искам да стана пожарникар, цял ден да лющя карти и един път на 20 години да бачкам по седмица с безсъние, ще го направя. Все пак ще стана пенсионер 20 години преди другите. А за блокирането на пътища проблема е на шибаната държава! Жандармерия ли не издържаме, пак от десетилетия.
  • 5
    7
    До Русенец
    Не,глупако ДеБилен - Главчев няма никакво право да търси помощ от какъвто и да е бизнес поради простата причина,че е дал цялата бронирана техника на бандеронацистите в УСрайна! От тази гледна точка,карикатурата Главчев и останалите гербави,депесари и ПеПеруги трябва да бъдат изпратени на първа линия за да гасят пожарите със собствените си ръце,докато прокуратурата разследва какви комисионни са глътнали тези отпадъци покрай "помоща" за хохлите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари