Йордан Божилов: Грешка е да се пита НС кой да отиде на срещата на НАТО

0
Темата не влезе в дневния ред на парламента, но въпреки това предизвика полемика
Темата не влезе в дневния ред на парламента, но въпреки това предизвика полемика Видео: NOVA

Темата не влезе в дневния ред на парламента, но въпреки това предизвика полемика

„Беше грешка да се изпраща запитване до Народното събрание за това кой да представлява България на срещата на върха на НАТО. То няма правомощия в тази сфера”. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” бившият заместник-министър на отбраната Йордан Божилов. На нея ще присъстват и президентът Румен Радев, и служебният министър-председател Димитър Главчев.

Въпросът беше даден за решение на Народното събрание от служебния премиер. Темата обаче не влезе в дневния ред на парламента, но въпреки това предизвика полемика. Така казусът отново се върна при служебната власт, която излезе с позиция. В нея се казва, че решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, са свързани с дългосрочни ангажименти към инвестициите в отбраната на всяка страна член на НАТО, както и с дългосрочната подкрепа за Украйна.

„Всяка държава се представлява само от един човек. Въпрос на вътрешно решение е кой точно да е той, но ние уведомяваме НАТО и Алиансът знае, че на мястото на България стои този човек”, обясни бившия зам.-министър. Той подчерта, че МС трябва да вземе още едно важно решение – кой от двамата държавници ще представлява страната ни на срещата и кой само ще е част от делегацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ама
    Законите на хр Иванов правилно му каза маймунчо че направи конституцията на създарма .
  • -3
    1
    Ivan11
    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари