Депутат от Русе застана зад Ахмед Доган

0
Ализан Яхова и още 14 депутати гласуваха против правителството на ГЕРБ-СДС
Ализан Яхова и още 14 депутати гласуваха против правителството на ГЕРБ-СДС

Разцепление в ДПС: Ализан Яхова и още 14 депутати гласуваха против правителството на ГЕРБ-СДС

Депутатът от ДПС - Русе Ализан Яхова е сред 15-те народни представители, които избраха да последват разпореждането на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и да не подкрепят правителството на ГЕРБ - СДС с премиер Росен Желязков. Гласуването разкри дълбоки разногласия в партията, като 30 депутати се съобразиха с волята на другия председател – Делян Пеевски, и гласуваха за предложения кабинет.

Дълбоки разногласия в ДПС

Гласуването за кандидатурата на Росен Желязков за премиер, предложена от ГЕРБ-СДС, разцепи парламентарната група на ДПС. Сред тези, които застанаха зад препоръката на Ахмед Доган, бе и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Въпреки това, 30 депутати подкрепиха правителството, следвайки линията на Делян Пеевски.

Списък на депутатите, гласували против

Ето кои депутати не подкрепиха правителството с мандата на ГЕРБ-СДС:

1. Ализан Яхова – Русе
2. Анджей Джандев – Смолян
3. Валентин Тончев – Враца
4. Джевдет Чакъров – съпредседател на ДПС, депутат от Силистра
5. Едис Даудов – Разград
6. Ешереф Ешереф – Бургас
7. Левент Мемиш – Силистра
8. Мехмед Салим – Разград
9. Севим Али – Бургас
10. Тимур Халилов – София
11. Фатме Рамадан – Бургас
12. Хабибе Расим – Разград
13. Хайри Садъков – Смолян
14. Юсеин Вейселов – Габрово
15. Джейхан Ибрямов (гласувал с „въздържал се“) – Търговище, който по-късно обясни, че е искал да гласува против.
16. Рамадан Аталай (вече независим депутат, гласувал против)

Последствия и реакции

След гласуването, Делян Пеевски заяви, че за 15-тимата ще има последствия: „Видяхме, че има 30 евроатлантически депутати ДПС. И те ще бъдат депутати. Благодаря.“ Това изказване подчертава намерението на Пеевски да се разправи с тези, които не са се съобразили с неговата воля.

Рамадан Аталай, който вече е независим депутат, също гласува против и бе изключен от редиците на ДПС. Той коментира, че Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма, уволнявайки хора, близки до Доган.

Бъдещето на ДПС

Разцеплението в ДПС поставя под въпрос бъдещето на партията и нейната вътрешна стабилност. Местни структури вече започнаха да декларират доверие "единствено" в Ахмед Доган, което може да доведе до допълнителни вътрешни конфликти и промени в ръководството на партията[5].

Ситуацията в ДПС е динамична и ще продължи да се развива, като е възможно да видим още промени в състава на парламентарната група и в ръководството на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Красимир Орлов
    Аз ще застана зад Борисов и ще чакам да се наведе на Путин и да го изплющя с кожената пръчка по сфинктера!
  • 3
    11
    Мирослав Матвеев
    Подкрепата за ГЕРБ не е евроатлантизъм, по-скоро е подкрепа за Полит -бюро на ЦК на Задкулисието и Кремъл. Борисов и Пеевски приказват проевроатлантически но действат прокремълски. Това курвеннско държане не може да се трае повече и двата кремълски кьопека трябва да се изолират от властта и набутат за дълго в затвора заедно с другите продажници като Костадинов, Нинова, Трифонов и т.н.!
  • 0
    10
    Спонсор
    Кой е убил БОТЕВ? ВРЧАНЕ! Да ВМ влашка! У вашио град е пуно с МРША! Пичко матеро! Всеки втори ВРАЧЕН краде и е предател! Защо е тая ТАЯ БОТЕВА АЛЕЯ, СЛЕД КАТО СТЕ ГО УБИЛЕ¿?
  • 7
    9
    Анонимен
    Доган дължи обяснение що ще Пеевски в ДПС и то като лидер. Феномен в повече, е за нас простия електорат.
  • 5
    8
    !!!
    И уличните псета знаят, че етническата и антибългарска корпорация ДъПъСъ е сътворена от ЦК на БКП, ДС и КГБ с единствената цел СДС да не е първа политическа сила! И уличните псета знаят, че сарайският милиардер е свиреп функционер на ДС от дълги години, писал е доноси дори за членове на семейството си, да не говорим колко много човешки съдби е провалил! Той е и си остава "Проклятието на България"! Ако онзи дръндарски циганин го беше изтървал на черджето, съдбата на България днес щеше да е друга и много по-добра! Дръндарският циганин агент Сава през всичките години на прехода е бил пречка за нормалното развитие на страната ни в цивилизования свят! Само че, онова уродливо туловище, което сам агент Сава сътвори- Делян Пеевски, е много по-опасен, много по-голямо чудовище от него и много по-голямо зло за България! 170-килограмовият дебелак, заедно с ортака си - мутрата Боко Тиквата от СИК, откраднаха и съсипаха стотици бизнеси, туловището съсипа отлично работеща държавна фирма - "Булгартабак" ,която ортакът му Боко Тиквата му хариза, ограби активите на банката на Цветан Василев, заедно с мутрата от СИК - Боко Тиквата изнесоха милиарди в банки на екзотични острови! Така че, както се казва, вземи единия и удари другия! Но агент Сава поне засега не е ортак в грабежите с Тиквата от Банкя! това му е предимството.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари