Джевдет Чакъров: Разделението в ДПС е в ход

0
Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата
Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата Снимка: БТА / Архив

Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата

Вчерашният ден донесе напрежение в редиците на Движението за права и свободи (ДПС), след като партията не успя да постигне единна позиция по въпроса за кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател. В кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров коментира ситуацията, споделяйки вижданията на почетния председател д-р Ахмед Доган.

„Съображенията за това бяха, че г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура за министър-председател. Но не е нормално в една европейска страна, страна - членка на ЕС, да няма никакъв преговорен процес да се види дали програмите съвпадат, ако не цялостно, поне частично, да има ясно набелязани цели, защото страната е в критична ситуация. Като цяло в групата има напрежение, защото колективните органи в ДПС трябва да работят - това са принципи, които трябва да бъдат възстановени. Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата, но процесите са в ход и трябва да надделее разума. Единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено, но трябва да се променят принципите на управление на партията, защото едноличното управление видя се, че води до тези процеси“, каза Чакъров.

Той допълни, че всички в ДПС са евроатлантици и вярват в европейските ценности, но липсата на преговори и консултации преди гласуването е причината за натрупаното напрежение.

Напрежението в ДПС идва в критичен момент за партията, когато единството и силата ѝ са от съществено значение за бъдещите политически решения и стратегии. Разцеплението в партията може да доведе до сериозни последствия както за вътрешната структура, така и за общественото възприятие за ДПС.

Чакъров подчерта, че е необходимо да се възстановят принципите на колективно управление в ДПС и да се преодолее едноличното управление, което според него води до сегашните проблеми. Той изрази надежда, че разумът ще надделее и групата ще остане единна в лицето на предизвикателствата.

Ситуацията в ДПС остава динамична, като бъдещето на партията ще зависи от това дали ще успее да преодолее вътрешните противоречия и да възстанови колективните си принципи на управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари