Напрежение в ДПС: Делян Пеевски срещу Ахмед Доган

1
Делян Пеевски с отговор срещу поискана му от Ахмед Доган оставка
Делян Пеевски с отговор срещу поискана му от Ахмед Доган оставка

Делян Пеевски с отговор срещу поискана му от Ахмед Доган оставка

Вътрешнопартийните конфликти в Движението за права и свободи (ДПС) достигнаха нов връх, след като почетният председател Ахмед Доган призова за оставката на съпредседателя Делян Пеевски. В писмо до членовете на ДПС, Доган обвинява Пеевски в опит за нелегитимна подмяна на партията и използване на партийната власт за лични и групови интереси.„Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество и затова не е възможно да бъде собственост на никого,“ заявява Доган. Той подчертава, че ДПС има съществен дял в постигането на стратегическите цели на България и е важен геополитически фактор на Балканите.

От своя страна, Делян Пеевски категорично отхвърля исканията за оставка и заявява, че няма да предаде хората, които са му гласували доверие. „Не съм предател! Държа на думата си!“ казва Пеевски в свое изявление:

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност.

Но! Дори и да е така, какво се случва?

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.

Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение.

Оценките, които са дадени са несъстоятелни , а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало , в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало.

Конфликтът между двамата лидери на ДПС ескалира след като Пеевски и 30 депутати от партията подкрепиха кандидата за премиер, докато Доган и 15 други депутати гласуваха против. Това разделение в редиците на партията доведе до сериозни вътрешнопартийни напрежения и постави под въпрос бъдещето на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Путин Хуйло
    Нека да припомня на ПеПеругата,която се е изтропала с коментар номер 3,че по гнусен и жалък престъпник от драгалевския мангал Ибан Лостов не е имало в новата история на България!
  • 4
    3
    Не е повод за радост
    Т-рекс срещу Годзила. В случая добри няма. Нито нещо добро за България ще се случи. Да припомним какво беше казал г-н Иван Костов: "Ахмед Доган е проклятието на България". КОЙ създаде Курпулентния гад?!
  • 3
    2
    Аз
    За пореден път да предложа да изпратим Шиши в Дубай за 2-3 седмици. Ако трябва - за наша сметка...
  • 10
    1
    Мунчо
    Свинята срещу Алкохолика. Нека мачът започне! Сега!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари