Българка в Ливан: Бях инструктирана да чакам за евакуация

0
В Ливан има много подземни тунели, разказа Петя Николова
В Ливан има много подземни тунели, разказа Петя Николова Видео: NOVA

В Ливан има много подземни тунели, разказа Петя Николова

Българката Петя Николова, която живее на около 20 км от Бейрут, вече е взела решение да се евакуира и да се върне в България.

Вчера получих обаждане в 17:10 часа и бях инструктирана да чакам допълнителни инструкции. Определихме разстоянието до летището и дори ме попитаха дали имам къде да отседна в България. Процесът по евакуация вече е в ход“, споделя пред NOVA тя.

Петя Николова разказва още, че в района се разпространяват слухове за помещения, използвани от „Хизбула“, но конкретна информация липсва: „Предупреждават хората да се евакуират от определени райони като Южен Ливан и зоните около летището, но никой не знае какво точно има под жилищата“, обяснява тя.

Тя също така подчертава, че в Ливан има множество подземни тунели, създадени преди години с цел защита: „Тунелите са изградени, за да спасят хората от робство“, допълва Петя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари