Израел удари Бейрут минути след като издаде заповед за евакуация

0
Ливанската информационна агенция потвърди въздушната атака в столицата
Ливанската информационна агенция потвърди въздушната атака в столицата Снимка: АП / БТА / Архив

Ливанската информационна агенция потвърди въздушната атака в столицата

Израелски въздушни удари в южен Бейрут след предупреждение за евакуация.

В ранните часове на деня израелските военновъздушни сили извършиха две последователни атаки в квартал "Харет Хрейк" в южната част на Бейрут. Ударите бяха нанесени само минути след като израелската армия разпространи заповед за евакуация на местното население.

Журналист на Франс прес успя да заснеме на живо развитието на ситуацията, предоставяйки визуални доказателства за въздушните нападения. Официалната ливанска информационна агенция ННА потвърди информацията, класифицирайки инцидента като въздушен удар.

Предупреждение за цивилното население

Преди атаките израелската армия издаде предупреждение към цивилното население в района. В съобщението се посочва, че гражданите се намират в непосредствена близост до съоръжения и позиции, свързани с групировката "Хизбула". Армията обяви, че предстоят действия срещу тези обекти, призовавайки жителите да напуснат района за собствената си безопасност.

Ескалация на напрежението

Тези удари са част от продължаващата офанзива на израелската армия, насочена към неутрализиране на проиранското движение "Хизбула". От своя страна, "Хизбула" редовно извършва ракетни обстрели по територията на Израел, което допълнително изостря напрежението в региона.

Ситуацията остава изключително напрегната, като и двете страни продължават да обменят удари, застрашавайки живота на цивилното население и дестабилизирайки региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    ZZданко
    Измислената "държава" Палестина иска да крадне територии от нашия братски Израел и както типични рязани амуджи да избива православни! Също както путлерчето вербува всякакви рязани буряти, чеченци, дагестанси, либийски и сирийски орки да се бият срещу нашите украински братя! Ама яко бяха моГилизирани и сега северно корейски кучета иска да наема свинята кремлинска! И те ще отидат в мобилните крематориуми на ппутлерчето! ХАХАХАХА
  • 0
    5
    Sтанко
    Измислената "държава" няма как да не бъде атакувана от всякъде, защото е насадена там където не е и е мястото!
  • 3
    4
    Българин
    Слава на народа на Ливан! Успех в борбата срещу ционистката чума! Единствено пасивен бесарабски циганин гей като тоя псевдо Българин на 3 може да подкрепя Адолф Нетаняху. Но съвсем скоро ще дойде времето,когато нацистът чифут ще бъде обесен на първия клон!
  • -2
    3
    Българин
    Казваш, кой когато си пожелае може да напада Израел, но Израел няма право да се отбранява след това. Това русофилистиците, къде ви намират толкова плиткоумни.
  • 2
    2
    Аз
    Евреена прекалява. Никакви международни закони не спазва, и трябва да се даде на съд за престъпление против човечеството. Тази война няма да реши проблема с Израел в този район, обратното, за векове напред ще го задълбочи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари