Жителите на Червена вода се изправят официално срещу намеренията на "Нетсолар"

15
Хората от селото са готови да стигнат до крайни мерки
Хората от селото са готови да стигнат до крайни мерки Снимка: Google

Хората от селото са готови да стигнат до крайни мерки

Село Червена вода е изправено пред сериозно предизвикателство след инвестиционното намерение на фирма Нетсолар ЕООД, която планира изграждането на асфалтова база и бетонов възел в непосредствена близост до населеното място. Жителите на селото са възмутени и категорично се противопоставят на идеята, като се опасяват от сериозни последици за околната среда и качеството на живот в региона.

Проектът и възможните последици

Планираното съоръжение включва бетонов център, склад за бетонови елементи, мобилна производствена инсталация за асфалтовобетонови смеси, както и съхранение на нефтопродукти и химически вещества. Всичко това ще се намира на по-малко от 400 метра от жилищните къщи на селото. Жителите се опасяват от замърсяване на въздуха и водите, както и от увеличения шум и движение на тежкотоварни автомобили през селото.

Особено притеснителни са плановете за транспорт на тежка техника и материали, които ще преминават по основните улици на селото, включително "Панайот Волов" и "Александър Станболийски". Тези улици са под защитата на забранителен знак за преминаване на автомобили над 10 тона, според решение на Върховния административен съд (ВАС) от 25 юли 2024 година. Въпреки това, е поставена табела, която изключва товаро-разтоварната дейност от забраната, което предизвиква недоумение сред жителите.

Резултати от общото събрание

На общо събрание, организирано от жителите на Червена вода, беше изготвено възражение срещу инвестиционното намерение на Нетсолар ЕООД, съобщава Дарик. Подписка с мотивите ще бъде изпратен до редица институции, включително министъра на околната среда и водите, министъра на здравеопазването, министъра на земеделието и храните, както и до областния управител на Русе и главния архитект на общината.

Хората са решени на крайни мерки, за да защитят правата си за чиста околна среда и запазване на качеството на живот в селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    18
    Ивайло Илиев
    В България под ,,инвестиции" разбираме мафия! Това трябва да стане ясно на прокуратурата! Шосейният път не е предвиден за тежкотоварна техника и тези така наречени ,,инвестиции" всъщност носят печалба на определен кръг, а дупките и последствията остават за българския народ! Крайно време този народ да се събуди от алкохолния делириум в който е испаднал!
  • -1
    17
    Росен
    В Червена вода е пълно с наркомани които шофират дрогирани няма полиция да ги спре срамота
  • -3
    16
    98g11g24g
    Zem po sfeta2 4 yt sekiden sfeta🦿🧑‍💼⛲🧑‍💼⚡🦾✍️👁️‍🗨️💅🤗🙏😄🏊🏊🏊🔥🤸Ⓜ️💃🛸🛸🛸🛸🛸🛸🦾🛸💯💯Ⓜ️Ⓜ️Ⓜ️Ⓜ️😃😃😄😃🚣😎😎😎😎😎😎🥳🥳🥳🥳🤗🤗🤗🤗
  • 4
    15
    Az sum
    До 7. Извинявам се, по погрешка изпратих коментара си на теб. Титулярът е Свилен, коментар 6.
  • 4
    14
    Az sum
    До 6 Да, и асфалтовия да не забравиш. Тъкмо да избират червеноводчани какъв да бъдеш - бетониран или заасфалтиран. Три точки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари