Уникално преследване на банда грабители в Москва

0
Уникално преследване на банда грабители в Москва

Уникални кадри се въртят в мрежата. На тях се вижда как полицията в Москва преследва банда грабители по улиците след неуспешен опит да ги арестуват. След над 20 дръзки въоръжени нападения по инкасаторски коли късметът на бандата явно е свършил, когато полицаите са заобиколили черния им джип на булевард "Садовое колцо" в центъра на руската столица.

Няколко въоръжени полицаи в бронежилетки заобикалят изведнъж автомобила, който вероятно е открадната, и започват да чупят прозорците, за да изкарат престъпниците навън. Независимо от това, че пътят е блокиран от полицейски микробус, колата с престъпниците дава на заден и успява да се измъкне. Започва преследване на висока скорост по улиците на града, пише Russia Today. 

Очевидци на акцията разказват, че полицаите са произвели предупредителни изстрели, но те са били безплодни. От полицията съобщават, че бандата се е състояла от таджикистанци, молдовци и грузинци. Тя е успяла да задигне над 400 милиона рубли. (7.3 милиона долара). Стражите са ги следели с месеци, преди да успеят да им направят засадата. 

При скоростното преследване полицаите успяват да стрелят по гумите на мерцедеса и да ги спукат. В крайна сметка бандата е била сгащена в тих двор, където джипът се е блъснал в няколко паркирани коли и е спрял. Престъпниците изскачат от колата и започват да се стрелят с полицаите, опитвайки се да избягат на крак през двора на манастира Данилов от 16-и век. 

В края на краищата стражите на реда успяват да арестуват грабителите, като единият от тях е ранен в рамото.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари