Гръцката полиция разби мащабна престъпна мрежа

1
17 души са арестувани за изнудване и насилие
17 души са арестувани за изнудване и насилие

17 души са арестувани за изнудване и насилие

В мащабна операция, проведена в неделя, 14 юли 2024 година, гръцката полиция нанесе тежък удар върху организираната престъпност в Атина. Седемнадесет души бяха арестувани по подозрение в участие в престъпна група, извършваща изнудване, бомбени атентати, палежи и множество нападения.

Генерал-майор Фотис Дуицис, началник на криминалните разследвания на полицията в Атина, разкри подробности за операцията на пресконференция, проведена във вторник, 16 юли. Той подчерта сериозността на ситуацията, заявявайки: "Това, което е особено тревожно, е че членове на престъпната организация са участвали в насилствени инциденти, свързани с футболни фенове."

По време на акцията полицията е конфискувала впечатляващ арсенал от оръжия, включително автоматични оръжия, пистолети, ръчни гранати, мечове и ножове. Освен това са иззети 248 090 евро в брой, което е приблизително равно на 270 000 долара.

Арестите идват в контекста на по-широки усилия на гръцките власти за справяне с проблема за насилието, свързано със спорта. През декември 2023 година трагичен инцидент, при който полицай беше смъртоносно ранен от сигнална ракета по време на сблъсъци между футболни фенове, предизвика сериозна реакция от страна на правителството. В резултат на това стадионите за футбол от най-високо ниво бяха затворени за два месеца, за да се извърши цялостна проверка на мерките за сигурност.

Според информация от полицията, престъпната група е действала по добре установен модел, насочвайки се предимно към барове, ресторанти и бензиностанции за изнудване. Освен това, те са извършвали бомбени атентати, палежи и побои, създавайки атмосфера на страх и несигурност сред местните бизнеси.

Обвиненията срещу арестуваните са многобройни и сериозни. Те включват членство в престъпна организация, изнудване, трафик на наркотици, фалшификация и множество други престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Недоумяващ
    Защо не искаме да командироват за година Гръцката полиция у нас ???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари