Арестуваха държавни служители за изнудване на хотели в Гърция

2
На заподозрените са повдигнати множество обвинения
На заподозрените са повдигнати множество обвинения

На заподозрените са повдигнати множество обвинения

Гръцката полиция разкри и неутрализира престъпна организация, занимаваща се с изнудване на собственици на бизнеси в неделя, 7 юли. Операцията, която доведе до ареста на 14 души, включително девет държавни служители, е резултат от продължително разследване, информира вестник "Kathimerini".

Според информацията, на заподозрените са повдигнати множество обвинения, включително за създаване на престъпна организация, изнудване и подкуп. Престъпната група е оперирала от януари 2023 година, като се смята, че годишните ѝ печалби са надхвърляли 700 000 евро. Основните им жертви са били хотели и ресторанти в Атина, които са изнудвани чрез заплахи за административни глоби и проверки.

Методите на престъпната група

Престъпната схема включвала предлагане на "защита" на бизнесите срещу административни глоби, извършване на целеви проверки и последващо изнудване за предотвратяване на бъдещи санкции. Сред участниците в организацията са идентифицирани ръководител на общински орган и служители от различни публични служби в регион Атика.

Групата е разкрита след разследване на жалба от частно лице, което сигнализирало за сътрудничеството между общински служители и частни лица за изнудване на собственици на предприятия.

Реакцията на властите

Общинският орган на Атина бързо реагира, като обяви, че всички замесени служители са отстранени незабавно. Властите подчертават, че такива случаи на корупция и изнудване няма да бъдат толерирани, и обещават, че ще продължат да работят за изкореняването на подобни престъпни мрежи.

Разкритията подчертават сериозните проблеми с корупцията в публичния сектор и необходимостта от по-строги контролни механизми. Въпреки успеха на операцията, остават въпроси относно степента на разпространение на подобни престъпни дейности и колко други бизнеси може да са били засегнати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари