Септември настъпва с жега и слънце

0

Променливо време и валежи в следващите дни, затопляне от понеделник

През следващите два дни времето над България ще остане неустойчиво, с периоди на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, предупреждават синоптиците. На много места в страната ще има интензивни, макар и кратки, дъждове, придружени от гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб до умерен, идващ от северната четвърт, което ще създава условия за временно понижаване на температурите.

Времето през уикенда: Облаци и дъждове в югоизточните райони, слънце в останалата част от страната

През петък максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, а в събота се очаква подобна динамика на времето. Облачното време с валежи ще се задържи в Югоизточна България през уикенда, докато в останалата част на страната времето ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините ще се развива купеста облачност, като са възможни изолирани краткотрайни валежи.

През неделния ден времето ще започне да се стабилизира, като облачността ще намалява в повечето райони на страната, но в югоизточните части все още ще има условия за валежи. Очаква се вятърът да остане слаб със северна компонента, като това ще доведе до постепенно повишаване на температурите.

Новата седмица ще започне с повече слънце и по-високи температури

С настъпването на новата седмица, времето ще се подобрява значително. В понеделник и вторник се очаква слънчево време в цялата страна, а температурите ще се повишат, достигайки максимални стойности между 30 и 35 градуса. Въпреки това, над източните райони на страната ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи ще остане ниска.

Северният вятър ще продължи да духа, но ще бъде слаб, което ще позволи на жителите на страната да се насладят на по-приятни и топли летни дни.

Снимка: НИМХ

Сряда: Завръщане на променливото време с валежи и гръмотевици

В сряда отново ще настъпи промяна във времето. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над по-голямата част от страната, като на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Въпреки това, температурите ще останат без съществена промяна, като ще се задържат в границите между 30 и 35 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари