Какво време ни очаква до края на август?

0
Жегата продължава: Август с високи температури и малко валежи
Жегата продължава: Август с високи температури и малко валежи

Жегата продължава: Август с високи температури и малко валежи

София, България - Втората половина на август ще запази тенденцията към по-високи температури от обичайните за сезона, според прогнозата на синоптиците. Времето ще остане слънчево в по-голямата част от страната, като в някои райони валежите ще бъдат ограничени. Очаква се и през този период температурите да останат над нормалните климатични стойности, а количествата на валежите да бъдат под обичайните.

Преобладаващо слънчево време с купеста облачност

През първата седмица на втората половина от август, въпреки слънчевото време, се очаква следобед да се развива купеста облачност. Над планинските райони в Югозападна България тя ще прерасне в купесто-дъждовна, което може да доведе до краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Въпреки това валежите ще бъдат изолирани и на малко места.

Вятърът ще бъде слаб и ще духа от изток, като по Черноморието следобед ще се усили до умерен. Това ще създаде леко разхлаждане за туристите и жителите на крайбрежните райони, където се очаква слънчевото време да доминира.

Повишена вероятност за интензивни валежи към края на август

От 19 до 21 август синоптиците предупреждават за повишена вероятност от временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Това ще засегне главно планинските райони в Югозападна България, като времето ще остане нестабилно с краткотрайни, но понякога интензивни дъждове.

След този период, въздушната маса ще се стабилизира временно, което ще доведе до намалена вероятност за валежи в цялата страна. През дните около 25-27 август обаче отново се очаква повишаване на вероятността за краткотрайни валежи, като тези явления отново ще са локализирани главно в Западна България.

Изгледи за сухо и слънчево време в края на месеца

Последните дни на август се очертават с по-голяма вероятност за сухо и слънчево време в цялата страна. Въпреки интензивните валежи в някои райони през предходния период, изгледите за края на месеца сочат към стабилизиране на времето и преобладаващо слънчево време, особено в Източна България.

Това ще предостави отлични условия за почивка и туризъм по Черноморието и в другите туристически райони на страната, които очакват много посетители по време на активния летен сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари