Краткотрайни валежи с гръмотевици в неделя

0
Максималните температури ще варират между 30° и 35°
Максималните температури ще варират между 30° и 35°

Максималните температури ще варират между 30° и 35°

Според данни от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), атмосферното налягане на 4 август ще се повиши леко, но ще остане под средното за месец август. През нощта, времето ще бъде предимно ясно над по-голямата част от страната, с изключение на източните райони, където ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевици.

Денят ще започне със слънце, но ще завърши с гръмотевици в източната част на страната

През деня на 4 август, по-голямата част от страната ще бъде озарена от слънчеви лъчи. Изключение ще направят крайните югоизточни райони, където сутринта ще има купеста облачност и краткотрайни валежи. Следобедните часове ще донесат купесто-дъждовна облачност над Североизточна България и Родопите, като се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици.

Вятър и температури

Вятърът в цялата страна ще бъде от запад-северозапад и ще бъде до умерен, като в следобедните часове ще се усили до силен. Максималните температури ще варират между 30° и 35°, като в София те ще достигнат около 29°.

Прогноза за планините

В планинските райони времето ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността преди обяд над Странджа и следобед над източните райони на Стара планина и Родопите. Там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, като най-значителни явления се очакват в Родопите. Ще духа силен северозападен вятър, а температурите на височина 1200 метра ще бъдат около 24°, а на 2000 метра – около 17°.

Времето по Черноморието

На Южното Черноморие ще има валежи преди обяд, а на Северното – в следобедните часове, придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад, но по-късно следобед по южното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток, а по северното – от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 34°, като температурата на морската вода ще бъде 27°-28°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Астрономическа информация

Слънцето в София ще изгрее в 6 ч. и 22 мин. и ще залезе в 20 ч. и 43 мин., което прави денят с продължителност от 14 ч. и 21 мин. Луната ще изгрее в 5 ч. и 53 мин. и ще залезе в 21 ч. и 08 мин., като ще бъде във фаза новолуние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари