Бариерите на кея са в окаяно състояние

0
Очевидно съоръженията създават затруднения на някои шофьори
Очевидно съоръженията създават затруднения на някои шофьори Видео: Русе Медиа

Очевидно съоръженията създават затруднения на някои шофьори

Въпреки наличието на видеонаблюдение, бариерите на кея в Русе са в тревожно състояние. Общината съобщи за пореден случай на вандализъм, този път върху бариерата откъм местността „Топлата вода“. Според информацията, група непълнолетни лица са потрошили съоръжението, оставяйки го в неработещо състояние. Този инцидент обаче е само част от по-широкия проблем, който засяга и бариерите, разположени в края на т.нар. „дълбок път“ – съоръжения, които осигуряват контрол над достъпа до кея от двете страни на железопътната линия, съобщи Русе Медиа.

Очевидно тези бариери създават затруднения на някои шофьори, които искат да преминат с личните си автомобили по кея, но нямат достъп до дистанционното управление на бариерите. За да преодолеят препятствието, някои от тях са се опитвали насилствено да повдигнат ръчно бариерите, което е довело до видими деформации. Металните ламели на съоръженията са изпаднали на места, където напрежението от ръчното повдигане е най-силно.

Въпреки наличието на видеонаблюдение и възможността нарушителите да бъдат лесно идентифицирани и наказани, изглежда това не е достатъчен възпиращ фактор за вандалите. Общината изрази готовност да възстанови повредените бариери, като след това ще потърси компенсация за направените разходи от установените нарушители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    М-дааааа,
    Защото не сте чули какъв ръмжащо-стържещ звук издава бариерата на входа на кооперативния пазар откъм ул. „Шипка“!
  • 4
    3
    Кермит
    Когато преди време имаше запитване, защо бариерите са в такова състояние, некадърникът кметски наместник обясни, че бариерата е собственост на частна фирма и тя го стопанисва, Не предприе никакъв опит за съдействие. Сега вече го няма, на негово място има друг некадърник и проблемът си продължава. Как на прелез собственост на НКЖИ се поставя частна бариера никой не успя да обясни, включително и НКЖИ… Реално това, с което посрещаме туристите от корабите са едно пушещо капанче- скара, мизерия около него и две счупени бариери. После защо се качвали на автобусите и директно отивали в Търново…
  • 3
    2
    Соломон
    Бариерата служи за ограничаване на движение. За това бариера се прави стабилна , масивна и устойчива на диваци и вандализъм. Това на снимката е детска играчка. Всеки ненормален ще я счупи.
  • 5
    1
    Пепито
    Не само бариерите,но и градът е в окаяно и плачевно състояние.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари