Съдът ще гледа делото за смъртта на Ани и Явор по съкратена процедура

0
Обвиняемият Адриян Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт
Обвиняемият Адриян Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт Снимка: БГНЕС / Архив

Обвиняемият Адриян Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт

Софийския градски съд ще се гледа делото за трагичната катастрофа, при която загинаха младите Ани и Явор. Обвиняемият, 18-годишният Адриян Антонов, е поискал съкратено производство, признавайки изцяло фактите в обвинителния акт. Това ще доведе до намаляване на присъдата му с една трета и ускоряване на процеса.

Катастрофата и обвиненията

На 8 май 2023 г. на столичния булевард „Сливница“ Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека от автомобил, управляван от Антонов. Експертизи показаха, че в момента на сблъсъка той се е движил с около 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Обвинението срещу него е за причиняване на смърт по непредпазливост.

Очаквания от заседанието

На днешното заседание се очаква да бъдат разпитани двама свидетели и най-вероятно още тогава ще бъде произнесена присъдата. Година след катастрофата, близките на загиналите и граждани са в очакване на справедливо решение от съда.

Протест и подкрепа за семействата

Преди началото на делото, граждани ще се съберат пред сградата на Софийския градски съд на ул. „Черковна“ №90 в 12:00 ч., за да изразят подкрепата си за семействата на Ани и Явор и да призоват за справедлива присъда. Инициативният комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ организира протеста с няколко основни послания:

  • Апел за справедлива присъда за причиняване смъртта на Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов.
  • За справедливи и ефективни присъди, които да служат като превенция и сигнал към обществото.
  • Подкрепа към родителите и близките на Ани и Явор.
  • Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени.

Днешното заседание и протестът пред Софийския градски съд са важни моменти в борбата за справедливост и безопасност по пътищата. Гражданите и близките на загиналите Ани и Явор се надяват, че делото ще завърши с присъда, която ще бъде справедлива и ще служи като предупреждение за всички нарушители на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Този
    Изрод е карал със сто километра!!! Помита,убива ги,а се пише че,ще му се намали присъдата!!!! Е,няма такава дуржава!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари