10 години затвор за обвинения за смъртта на Ани и Явор

0
Адриан Антонов е обвинен за смъртта на Ани и Явор, загинали при инцидент на булевард „Сливница”
Адриан Антонов е обвинен за смъртта на Ани и Явор, загинали при инцидент на булевард „Сливница” Снимка: БГНЕС / Архив

Адриан Антонов е обвинен за смъртта на Ани и Явор, загинали при инцидент на булевард „Сливница”

Наказание от 10 години затвор поиска Софийската градска прокуратура за 19-годишния Адриан Антонов, обвинен за смъртта на Ани и Явор, които загинаха при тежък инцидент на пешеходна пътека на булевард „Сливница” на 8 май миналата година. Информацията беше съобщена от Софийската градска прокуратура в рамките на съдебното дело.

Ако съдът определи исканото наказание, то ще бъде намалено с една трета, тъй като Антонов признава вината си. Това означава, че реалното наказание може да бъде около 6 години и 8 месеца лишаване от свобода. Освен това, от държавното обвинение настояват и за отнемане на шофьорската книжка на подсъдимия за период от 10 години.

Подробности за инцидента

На 8 май миналата година, 23-годишният Явор Стоянов и неговата приятелка 24-годишната Анна-Мария Малчева бяха ударени от автомобила, управляван от Антонов, докато пресичали на пешеходна пътека на булевард „Сливница”. Според прокурора по делото, Антонов е карал със 106 километра в час при разрешени 50 километра в час и не е предприел никакви действия за намаляване на скоростта или за избягване на удара.

Очакванията в съда

Предстои адвокатът на Адриан Антонов, Димитър Марковски, да направи своята пледоария пред съда преди произнасянето на присъдата. Очаква се неговата защита да представи аргументи, които биха могли да смекчат наказанието на обвиняемия.

Трагичният инцидент привлече вниманието на обществеността и предизвика множество дебати относно безопасността на пешеходните пътеки и необходимостта от строги мерки срещу нарушителите на правилата за движение по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тоя, дето уж се разкайвал,
    а никак не му пролича. Два човешки живота затри и само 10 години ! Това не е правосъдие, това е гавра с живота.И какво значение, че си признал бил вината?! Той прати млади хора преждевременно на оня свят с безразсъдството си.Говори , подучен от Марковски,. Даже щяло да има намаляване на нищожната присъда. Това е да имаш пари 💸 и въпреки, че убиваш, да си купиш адвокат - играч и всички останали по веригата.Позор.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари