Русенските тежкоатлети превръщат града в център на щангите

0

Вчера се проведе традиционният турнир по щанги "Купа Русе", в който участие взеха над 150 деца от 10 клуба.

Гости на спортната проява бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев, председателят на федерацията по щанги олимпийският шампион Неделчо Колев, генералният секретар Борислав Гидиков, Севдалин Маринов, ст. треньорът на националния отбор Иван Иванов и световните шампиони Нено Терзийски и Генади Драгомиров

Събитието се осъществи с подкрепата и организацията на д-р Кирчо Панайотов и премина под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Русенската школа става трети поред Републикански шампион за деца през последните години. Именно тези постижения станаха повод светила сред българските състезатели да заявят, че Русе си възвръща позициите като един от водещите центрове по вдигане на тежести в страната.

В приветствието си при откриването на турнира кметът Пламен Стоилов пък пожела на организаторите от ТСК „Русе“ през следващите години, след завършването на многофункционалната спортна зала, Русе да бъде домакин на европейско, а защо не и на световно първенство по вдигане на тежести.

Най-много отличия събраха представителите на клуба домакин. Състезателите на ТСК „Русе“ спечелиха отборната надпревара при децата и при кадетите, следвани от съставите на Варна и Добрич.

В индивидуалното класиране по системата „Синклер“ победители станаха:

Деца

I – Кристиян Йорданов – ТСК „Русе

II – Здравко Пеловски – Кнежа

III – Стилян Иванов – Добрич

Кадети

I място – Дейвид Фишер – Добрич

II място – Стилян Гроздев – ТСК „Русе

III място – Пламен Тодоров – Варна

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари