Петър Волгин: Отговорността за несправянето с пожарите е на изпълнителната власт

0
Важно е някой да поеме вината, заяви евродепутатът от „Възраждане“
Важно е някой да поеме вината, заяви евродепутатът от „Възраждане“ Видео: NOVA

Важно е някой да поеме вината, заяви евродепутатът от „Възраждане“

Евродепутатът от „Възраждане“ Петър Волгин отправи остри критики към изпълнителната власт заради слабите действия при справянето с пожарите, които вилнеят в страната. В студиото на „Събуди се“ по NOVA, Волгин заяви, че в моменти на бедствия като сегашните пожари, е важно някой да поеме вината и да вземе бързи мерки за предотвратяване на жертви и пострадали.

„Когато стане такъв тип бедствия, какъвто са пожарите в момента, със сигурност има някой, който да поеме вината. И разбира се, човекът или хората, които са най-силно ангажирани с това да бъдат взети мерки възможно най-бързо, да няма пострадали, да няма жертви - това е изпълнителната власт. Така че всеки от изпълнителната власт не трябва да се страхува и да поеме тази отговорност“, заяви Волгин.

Евродепутатът коментира и поисканата оставка на служебния премиер Димитър Главчев, като подчерта, че проблемът е много по-дълбок и се корени в слабата власт, създадена чрез промени в Конституцията.

„По-голям е проблемът, че имаме слаба власт по принцип. Тоест тези промени, които бяха направени в Конституцията, направиха така, че ние, дори да не беше Главчев, да беше някой друг избран по тази схема - щеше да бъде същото, според мен. Защото така е конституиран моделът на тази власт, на този служебен кабинет. Той е едно никакво нещо, от което не можеш да очакваш някакви силни действия“, подчерта Волгин.

Според него, отговорността не може да бъде еднаква за всички, тъй като управляващите имат основната роля в решаването на проблемите и насочването на средства.

„Не може еднакво да търсим отговорност и от управляващите, и от опозицията. Защото в крайна сметка управляващите за това са сложени, за да могат да решават всички проблеми, да насочват средства на там, където е нужно. Да, опозицията трябва да изисква, опозицията трябва да настоява, но в същото време най-голямата отговорност е в управляващите, защото те затова са избрани“, категоричен е Волгин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Путин Хуйло
    С коментара си с никнейм Българин (въпреки че съм смрадлив бесарабски гей циганин) исках да кажа,че бандеронацистките тролчета не са интересни,с една дума и накратко:боклуци!
  • 6
    4
    До 1:
    Кой ли не се изхрачи върху България: „царят“, Киро Простото, невДенков, Тагаренко, но най-вече онова чифутското копеле, Сюлейман Пусси, да еба тяхната майка продажна, да еба! Дано с парите, които са взели – децата си да погребат!
  • 6
    3
    Въпрос
    ББ нали беше пожарникар? Що се скри?
  • -10
    2
    Българин
    До 1 Видимо от оценката на коментара ти, не си интересен. С една дума - боклук!
  • 6
    1
    gqant
    Ако денкоф все още беше премиер - щеше да каже "майната и на България, за мен важна е уССССССрайна". Сегапният премиер е същият безхаберник. БТР-те ги подариха на уССССССрайна, от поне 10 години няма Гражданска защита, която имаше задължение при пожарите като сега... Все по-ясно ми става, че, който е евроатлантик, той е антибългарин.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари