Седем нови кандидати се включват в Доброволното формирование на Община Русе

1

Местната власт обсъди мерки за предотвратяване на пожарите в Русенско

Днес в сградата на Община Русе се проведе работна среща, посветена на мерките за предотвратяване на пожари в област Русе. Събитието бе организирано по инициатива на областния управител Драгомир Драганов, с участие на заместник-кмета Димитър Недев, директора на дирекция „Обществен ред, сигурност и защита на потребителите“ Георги Игнатов, заместник областния управител Георги Георгиев и представители на местната и държавна власт.

На срещата бе обсъдено предизвикателството, свързано с огнеопасните условия, породени от продължителните високи температури и зачестилите пожари в региона. Заместник-кметът Димитър Недев обяви, че Община Русе ще предприеме огледи съвместно с Пожарна безопасност и защита на населението, за да се идентифицират и разширят тесните улици в крайните квартали. Целта е да се улесни достъпът на пожарните коли, което е от съществено значение при борбата с огъня. Недев подчерта, че двата последователни пожара в района на старата телевизионна кула, които се случиха преди две седмици, затрудниха пожарникарите именно заради тесните улици.

Освен това, Община Русе изрази признателност към доброволците и служителите на Регионалната дирекция по горите за тяхната активна помощ при потушаването на последните пожари. Доброволното формирование на Община Русе привлече нови седем кандидати, които очакват потвърждение за включване от министъра на вътрешните работи.

Областната администрация също апелира за по-строго спазване на правилата за пожарна безопасност, предупреждавайки, че нарушителите ще бъдат подложени на сериозни санкции. В тази връзка, бе обсъдено закупуването на дрон, който да се използва от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ за по-добро наблюдение и реагиране при пожари, особено в горските райони. Предвижда се и обстойно обследване на сервитутите около железопътните линии, тъй като част от пожарите се предизвикват именно там.

През изминалата седмица, вследствие на възникналите пожари, бяха проведени съвместни проверки от представители на ИООРС и ОД на МВР в квартал „Средна кула“, където бяха установени няколко незаконно пребиваващи семейства във вилните зони. Органите на реда продължават работа по случаите.

В предстояща среща с кметовете на кметства от община Русе ще бъде разгледана възможността за създаване на допълнителни доброволчески групи в малките населени места. Целта е тези групи да се състоят от местни жители, които да бъдат обучени за действия при бедствия и аварии. Познаването на района ще помогне за по-бърза реакция при нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари