Румен Радев е на инспекция в Община Болярово

0
Президентът ще се срещне с представители на местната власт
Президентът ще се срещне с представители на местната власт Снимка: Facebook

Президентът ще се срещне с представители на местната власт

Днес президентът Румен Радев ще посети Община Болярово, която е сред най-тежко засегнатите от бушуващите пожари в страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 8:30 часа той ще се срещне в сградата на общината с представители на местната власт, държавни институции и Българския червен кръст, за да обсъдят мерките за справяне с кризата и помощта за пострадалите.

Президентът на място заради пожарите

Президентът Румен Радев ще направи инспекция на засегнатите от пожарите райони в Община Болярово. Това посещение е част от усилията на държавата да се справи с кризисната ситуация и да предостави необходимата подкрепа на пострадалите.

Служебният премиер Димитър Главчев набеляза мерки за справяне с пожарите

Вчера служебният премиер Димитър Главчев свика Съветът по сигурността към Министерския съвет. Съветът набеляза спешни мерки за овладяване на пожарите в страната. Главчев увери, че пострадалите ще получат необходимите помощи във възможно най-кратък срок.

Парламентарни комисии ще обсъждат подобряване на оборудването

През следващата седмица няколко парламентарни комисии ще обсъждат какво е нужно за подобряване на оборудването на пожарникарите и спасителните екипи. Главчев подчерта, че цялото правителство работи в синхрон и ще продължи да го прави, докато кризата бъде овладяна. Здравният министър е уверил, че всички болнични заведения в близост до районите на пожарите са в готовност да приемат пострадали.

Оборудване на хеликоптери за гасене на пожари

Служебният министър на отбрана Атанас Запрянов заяви, че са необходими около 250 хил. лева за бързото оборудване на още два хеликоптера за гасене на пожари. Запрянов увери, че на всички огнища, където има дейности, нашите военнослужещи са на място. В готовност е и един хеликоптер за евакуация на хора, ако се наложи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари