Президентът в Болярово: Не е време за доклади, а за действия

0
Румен Радев изрази благодарност към пожарникарите, военнослужещите, горските служители, доброволците и местната власт
Румен Радев изрази благодарност към пожарникарите, военнослужещите, горските служители, доброволците и местната власт Видео: NOVA

Румен Радев изрази благодарност към пожарникарите, военнослужещите, горските служители, доброволците и местната власт

Президентът Румен Радев посети Община Болярово, засегната от опустошителни пожари, и подчерта значението на координацията и мобилизацията на държавните институции за справяне с бедствията.

"Изключително важно е да се продължи да се локализира пожара, да се потушат всички огнища и държавата, в лицето на своите институции, да покаже, че може да бъде координирана и напълно мобилизирана и да бъде в подкрепа на хората от пострадалите райони", заяви президентът Радев. Той изрази благодарност към пожарникарите, военнослужещите, горските служители, доброволците и местната власт, заради това, че не е допусната загуба на човешки живот.

Координация и Мобилизация

Президентът подчерта необходимостта от незабавни действия в реакция на бедствието, като отбеляза, че "сега е време за действия, а не за анализи и доклади". Според него, оценката на институциите се дава от хората, които са засегнати. "Разбира се, че има неща, които трябва да се подобряват. Но регионът на Болярово е типичен пример за това, как, когато държавата се мобилизира с цялата си мощ и всички институции работят координирано - могат да се потушават и най-силните бедствия", подчерта Радев.

Подкрепа за Пострадалите

В отговор на въпрос как може да се помогне на засегнатите от огнената стихия, президентът обясни, че се обсъжда откъде да се намерят фургони за временно настаняване на пострадалите. "Призивът е да не се делят хората. Трябва да се намери общо решение за всички. Когато се доставят фургони за точно определени лица, а всички имат нужда - това създава напрежение у хората и то не малко", каза той.

Радев съобщи, че има голям резерв от фургони в бежанските центрове в Любимец и Елхово, които в момента са празни и пригодени за живеене. "Предлагам на МВР част от тези фургони да бъдат доставени там, където има нужда", допълни президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари