Кирил Петков и Николай Денков прелетяха над село Воден

0
Трябват превантивни мерки, а не само да се тича след трагедиите, заяви съпредседателят на ПП-ДБ
Трябват превантивни мерки, а не само да се тича след трагедиите, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Снимка: Facebook

Трябват превантивни мерки, а не само да се тича след трагедиите, заяви съпредседателят на ПП

Тази сутрин съпредседателят на ПП Кирил Петков и акад. Денков направиха важна крачка към по-безопасна България, като осъществиха полет с малък самолет над село Воден. С този полет те демонстрираха потенциала на въздушния мониторинг за ранно засичане на пожари и мигрантски кризи.

Въздушен мониторинг за по-безопасна България

Кирил Петков и акад. Денков, заедно с пилота Андреу, обсъдиха как само с осем малки самолета, оборудвани с термокамери, може да се осъществи ефективен въздушен мониторинг на цялата страна. Това би позволило ранно засичане на пожари и предотвратяване на трагедии като изгорелите къщи. Освен това, термокамерите биха могли да засичат и мигранти, като по този начин помагат за контрола на границите.

"С минимален разход за държавата може да има пълен мониторинг над цялата страна за месеците юли и август и този тип трагедии с изгорелите къщи - да се предотврати," заяви Петков.

Срещи с министрите за реализация на проекта

Петков и акад. Денков планират срещи с министъра на земеделието и министъра на транспорта, за да обсъдят възможностите за реализация на този проект.

Възможности за гасене на пожари

По време на полета, двамата прелетяха над големия язовир до село Воден, където разгледаха как самолетите, оборудвани за гасене на пожари, могат да загребват по 6 тона вода директно от язовира.

"Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар," поясни Петков.

Превантивни мерки вместо реактивни действия

Петков подчерта, че превантивните мерки са ключови за избягване на трагедии. "Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите," добави той.

Среща с жителите на село Воден

По-късно днес Петков и акад. Денков ще се срещнат с жителите на село Воден, за да обсъдят техните непосредствени нужди и начини, по които могат да им помогнат. "Всички трябва да сме заедно в тези моменти и да мислим за работещи мерки такива трагедии да останат в миналото," завърши Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    ето ето
    https://youtube.com/watch?v=nQ2ceo0aPgg&feature=shared
  • 4
    10
    Учуден
    Дори на мазна ДеБил-ПеПеруга като мен е ясно,че отрепките Кирил Петков Простото и к-аналният плъх НевДенков са най мразените политици в България! Гнусни,корумпирани и надупени към САЩ боклуци! Затова и квича толкова жалко защото вече усещам как ще ме оставят без надница тези две гадини и как ще събера за пари за операция за смяна на пола.....
  • 1
    9
    От високо от високо
    Да не им пари на краката и да не ядат лопата в главата.
  • 5
    8
    хи, хи,
    Ами що ги гонят тези убави ора бре?!? Воден настръхна срещу Петков и Денков, местните ги изгониха като кучета: Изчезвайте, да ви няма, екскурзианти не ми трябват, обърна се жител към Петков, който поиска да разговаря с него https://youtu.be/nQ2ceo0aPgg
  • 4
    7
    Точно
    Цялата им работа на тези двете шматки е такава,прелетна.Прелитат от цвят на цвят като Пе Пе Рудки.И като видят от птичи поглед,какво? Ще се появят нови къщи,пожарни хидранти за да няма празни пожарни коли? Тез двамата са само за сервитьори в "Спартакус" или общи работници в кръчмите по слънчака.Може и балони да продават.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари