От 1500 до 13 000 лева: Колко ще ни струва новогодишната ваканция?

0
Вили и къщи за гости са най-търсени за семейна празнична почивка
Вили и къщи за гости са най-търсени за семейна празнична почивка

Вили и къщи за гости са най-търсени за семейна празнична почивка

Туристическият бранш в България отбелязва засилен интерес към резервациите за коледните и новогодишните празници, като се очаква между половин и един милион души да пътуват в страната. Експертите от туристическия сектор прогнозират, че до средата на ноември над 90% от офертите ще бъдат изчерпани.

Според данните, предоставени от представители на бранша, най-голямо търсене има за вили и къщи за гости. Цените за този тип настаняване започват от 500 лева на нощувка за малка вила, подходяща за две семейства, и могат да достигнат до 6000 лева и повече за по-големи къщи, побиращи повече гости.

За хотелско настаняване, цените варират значително в зависимост от изискванията на клиентите. Най-ниската цена за нощувка в хотел е около 150 лева, но луксозните варианти могат да достигнат до 8000-9000 лева за пакет от четири нощувки, включващ празнична програма и достъп до допълнителни услуги в хотела, информира bTV.

Анна Божкова, управител на хотел, споделя информация за най-скъпото предложение: "Ако човек би искал да получи качество, трябва да го заплати. Тук уловката не е най-коректната дума, но апартаментът е подходящ за 8 възрастни, неговата цена акумулира четири двойни стаи". Тя се отнася за президентски апартамент, който за три нощувки струва около 13 000 лева, включващи закуски, вечери, достъп до минерални басейни и празнична програма. Този луксозен вариант е бил резервиран още преди месец и половина.

Във Велинград, един от популярните зимни курорти, повечето хотели вече са запълнени на 70% за новогодишните празници. Най-евтината двойна стая за три нощувки там може да се намери на цена от 1500 лева.

В Банско, друг предпочитан зимен курорт, Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза на туристическия бизнес, информира: "По-високият клас хотели имат повече резервации, отколкото останалите. Цените са от 100 лева на вечер до 600 лева на вечер". Тя добавя, че няма промяна в цените спрямо предходни години.

Спа комплексите също приемат резервации за празничния период. Митко Колев, управител на СПА комплекс в Банско, обяснява: "За ранни записвания, които са с 25% отстъпка, за двама - тридневен пакет с включени новогодишни куверти, олинклузив, цените са от 2000-2400 лева".

Румен Драганов от Института за анализи и прогнози в туризма коментира тенденциите в потребителското поведение: "Всеки се ориентира по бюджета, който има. Първо си поглежда към джоба и след това пита какво иска да плати. А не – дали ще му бъде по-скъпо или по-евтино. Това вече умря". Той отбелязва, че конкуренцията в сектора е голяма, което би трябвало да има регулиращ ефект върху цените.

Експертите съветват желаещите да направят своите резервации възможно най-скоро, тъй като се очаква до средата на ноември повечето оферти да бъдат изчерпани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари