Общинска полиция налага масови глоби за тротинетки в центъра на Русе

11

Строги санкции за нарушителите на ул. „Александровска“ и пешеходните зони

Общинската полиция и специализираното общинско звено “ИООРС“ в Русе продължават стриктно да санкционират нарушителите, които карат електрически тротинетки в центъра на града. Въведените преди няколко месеца мерки са част от усилията на местната управа да осигури безопасността на пешеходците и да запази реда в централната част на Русе.

Забраната за каране на електрически тротинетки и велосипеди в пешеходните зони, включително и по улица „Александровска“, е указана ясно със знаци, пише Русе Медиа. Нарушителите на тези правила рискуват да бъдат глобени, като общината заявява, че няма да прави компромиси при прилагането на мерките.

Тази забрана не се отнася само за велосипедите, управлявани от деца до 12-годишна възраст. Те имат право да карат в тези зони, като общината подчертава важността на безопасността и за най-малките жители на града.

Мерките за контрол и санкциониране са приети със смесени реакции от жителите на Русе. Някои граждани одобряват строгите правила, смятайки, че те допринасят за по-спокойна и безопасна градска среда. Други обаче изразяват недоволство, посочвайки, че електрическите тротинетки са удобен и екологичен начин за придвижване в града.

Общинската управа призовава гражданите да спазват въведените правила и да уважават знаците и указанията в централната част на града. Полицията и специализираното звено “ИООРС“ ще продължат с контролните акции и налагането на глоби, за да гарантират спазването на забраната.

Русе е поредният български град, който предприема строги мерки срещу неразрешеното каране на електрически тротинетки и велосипеди в пешеходните зони. Тази тенденция се наблюдава и в други градове на страната, където местните власти се стремят да осигурят по-добра безопасност за своите жители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    31
    ВЪЗМУТЕНА
    Нещо не мога да разбера игрите на общинарите. Пускат някакви наредби за глоби ,а всяка сутрин камиончето минава през центъра и на определени места си стоварват тротинетките готови за подкарване .
  • 16
    30
    daskal
    Браво! Конфискувайте ги. Те поне не са големи.
  • 21
    29
    Пробива Кауфланд
    По единия тротоар има само пешеходна пътека, а по другия - за пешеходци и за тротинетки. Да, ама не! Повечето тротинеткаджии "хвърчат" по тротоара, който е само за пешеходци. Защо правят така?
  • 16
    28
    До тук, добре
    Може ли все пак една статистика колко от издадените наказателни постановления са отменени от съда /по правило на две инстанции/ и колко пари платихме за това. Благодаря предварително.
  • 16
    27
    00:45 AM 09.09.2024
    Един боклук мина по Липник с някаква проста кола с издъненеи ауспуси.Нужен му е живот пълноценен зад казармени врати за 2 г. и три месеца задръжка.Ако.ли не 3 години военноморско флот.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари