"Светещи дървета" озаряват Русе през нощта

5
Уличните лампи в Русе осветяват само дърветата, алармира Иван Белчев
Уличните лампи в Русе осветяват само дърветата, алармира Иван Белчев Снимка: Facebook

Уличните лампи в Русе осветяват само дърветата, алармира Иван Белчев

Депутатът Иван Белчев сигнализира за необичайна ситуация. Според него, осветлението по улиците от Халите до Парка на младежта е неефективно, защото лампите са обгърнати от клоните на дърветата.

„Осветление, загубило се в дърветата“, коментира Белчев, в Писмо до кмета на Русе, отбелязвайки, че тази ситуация води до слабо осветени пешеходни зони. Той иронично отбелязва, че ако целта е да се създаде ефект на осветяване на дърветата, резултатът е постигнат. Въпреки това, основният проблем според него е липсата на адекватна поддръжка на зелената и осветителната инфраструктура в града.

„Такива примери има безброй в Русе - всяка една малка уличка е така“, допълва Белчев и поставя въпроса дали общината ще предприеме действия или ще се стигне до поредното безхаберие, при което средствата за осветление ще продължат да се изразходват нецелесъобразно. Той подчертава, че това води до риск за гражданите, които се движат по слабо осветените улици и тротоари, където лесно могат да се спънат и наранят.

С коментар под публикацията се присъедини жителка на Русе, която отбелязва, че положението по велоалеите в града е още по-тревожно. „По велоалеята е кошмарно! Няма осветление, кой с фар, кой - без... карат деца, тротинетки, пешеходци, разхождат кучета без светлинни каишки и ремъци. За състоянието на асфалта и дума да не става,“ коментира тя с ирония.

Вечер, след 20:00 часа, улиците и алеите в града стават още по-опасни за преминаване, особено за велосипедистите и пешеходците, които трудно могат да се ориентират в тъмнината. Липсата на видимост увеличава риска от инциденти, които биха могли да бъдат предотвратени с подходяща поддръжка на осветителните системи и пътната инфраструктура.

Според мнозина, малко усилия за подрязване на клоните и правилна грижа за осветителната инфраструктура да осигурят повече комфорт и безопасност. В противен случай ще се движим в сюрреализма на нощния град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Валентин
    Подадох сигнал за изсъхнал 20 метров бор в непосредствена близост до жилищна сграда още през април. Резултат - нулев!
  • 0
    11
    Orthodox
    Това го има по много улици и булеварди в града. Аз например го виждам (и е дразнещо) всяка вечер на връщане от работа по Съединение. Няма кой да поореже клоните около лампите, на Общината не ѝ дреме.
  • 2
    10
    Елия
    Навсякъде по централните улици е тъмно.Лампите наистина осветяват само дърветата, защото са скрити в тях.Щом общинската служба си позволява такова безобразие по голе мите улици представям си тъмницата в по крайните и малките улици.По Борисова по тъмна доба чак е страшно.Не знаеш кой е на 2 м от теб човек ли,куче ли.По алеите и градинките се движиш по инерция.Моля,поправете си бъркотията с осветлението,че града да грейне и да се прибираме спокойни.
  • -1
    9
    Спонсор
    КЪВ ДЕПУТАТ СИ ТИ ВЕ, БОКЛУК?
  • 5
    8
    Аля
    Сакън,не споменавайте " подрязване",че ще останем без нито едно дърво!!! Проблема е в монтирането на лампите..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари