"Пътна полиция" отчете драстичен спад на тежките катастрофи на пътя Русе - Бяла

0
Броят на наказаните нарушители на ЗДВП в региона се е увеличил
Броят на наказаните нарушители на ЗДВП в региона се е увеличил

Броят на наказаните нарушители на ЗДВП в региона се е увеличил

Значителен спад на тежките пътните инциденти на пътя Русе - Бяла отчете Пътна полиция.

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе отчита драстично намаление на тежките пътни инциденти, както и на броя пострадали и загинали по пътя Русе - Бяла за периода от август 2023 година до момента. Тази информация бе оповестена на брифинг по проблемите на пътната безопасност, проведен в сградата на ОДМВР - Русе.

На събитието присъстваха старши комисар Пламен Първанов - директор на областната дирекция, комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция", и главен инспектор Николай Ненков - началник на сектор "Пътна полиция" - Русе. Брифингът уважиха също областният управител на Русе Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев.

Представените данни за пътно-транспортния травматизъм от последната седмица показват 12 пътнотранспортни произшествия (ПТП), от които 7 леки и 5 тежки, с петима ранени. Контролната дейност на служителите за същия период е установила общо 160 нарушения, като най-голям дял от тях са за превишена скорост. Издадени са 41 акта и 104 фиша.

Сред нарушителите са установени трима неправоспособни водачи, трима пешеходци и водачи, отказали да дадат проби. За седмицата са обслужени 596 собственици на моторни превозни средства (МПС) във връзка с регистрацията на автомобилите, връчени са 140 наказателни постановления, обработени и събрани са 250 глоби.

За деветте месеца на 2024 година се наблюдава намаление на произшествията по пътищата в Русенска област. Броят на загиналите е намалял с шест души в сравнение с миналата година, когато те са били 23. Отчетено е и понижение в броя на установените шофьори, употребили алкохол и/или наркотични вещества и техни аналози. Средно всяка седмица служителите извършват около 300 теста.

Въпреки общата тенденция за намаляване на инцидентите, статистиката показва увеличение в броя на издадените наказателни постановления с около 600 за периода от януари до септември в сравнение с предходната година. Наложените глоби също бележат ръст със 700 повече за същия период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Старшина Кръчков
    Пред сградата на КАТ-Русе стоят разхвърляни едни стари тротоарни плочки повече от година! И вероятно са там, за да придават по-европейски вид на прости .... пардон, институцията, наречена „Пътна полиция“! То бива да си търтей и лентяй, ама тия избиха рибата!
  • 1
    5
    русенец
    Този рептил да излезе пред КАТ и да види каква анархия е! След това да си представи какво е там, където няма сграда на КАТ. Ако човекът има желание, ще му представя видеоклипове с "работата" на неговите подопечни. ... Ако съкратим всички пътни полицаи в Булгаристан, по пътищата ще има доста повече ред.
  • 0
    4
    Помним, че
    На един от предните шефове на КАТ - Русе синът му го бяха закопчали за участие в ОПГ за рекет, тоя ще видим с какво ще ни изненада! ********** https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ruse-patna-politzia-mihail-manov-26474792
  • 6
    3
    Ужассссс!
    'Бах ти мъндяка скапан! Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, Ъ-Ъ-Ъ-Ъ-Ъ-Ъ-Ъ-Ъ! Той да говори не може, ние чакаме да се справи с ревящите мотоциклети и непрестанните гонки нощно време по улици на града! Бактън от импотентни протежета-неможачи!
  • -4
    2
    калоянчо,
    Тебе май те гони тежка обсесия към ченгетата, ту директора на ОДМВР, ту шефа на КАТ ти криви?!? Ти си направо гений, от един поглед всичко разбираш, сигурно си най-успешния в твоята област, а?!? Или не си, като те чета как хейтиш по всяка тема! А кротни се, седни, поеми дълбоко въздух, па седни на ракийка и салатка 😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари