Русе затяга контрола върху електрическите тротинетки

2
Русе затяга контрола върху електрическите тротинетки
Русе затяга контрола върху електрическите тротинетки Видео: Русе Медиа

Общинска полиция и МВР обединяват усилия при проверките

В Русе се провежда мащабна акция за контрол върху използването на електрически тротинетки в пешеходните зони на града. Инициативата, която продължава вече месец, е съвместно усилие на Общинска полиция, Инспекторат за опазване на обществения ред и сигурност (ИООРС) и Министерство на вътрешните работи (МВР) - Русе.

Фокус върху ключови градски пространства

Специално внимание се обръща на няколко ключови зони в града: площад "Свобода", пешеходната улица "Александровска" и Парк на младежта.

Тези места са избрани поради високата концентрация на пешеходци и потенциалния риск от инциденти с електрически тротинетки, пише Русе Медиа.

Правна рамка и сигнализация

Забраната за използване на електрически тротинетки в тези зони е регламентирана в общинска наредба. За информиране на гражданите са поставени съответните забранителни знаци. Важно е да се отбележи, че в Парка на младежта е разрешено движението с тротинетки само по специално обозначените велосипедни алеи.

Процедура при нарушения

При установяване на нарушение, процедурата включва няколко стъпки:

  1. Спиране на нарушителя от полицейски служител
  2. Съставяне на акт за административно нарушение
  3. При непълнолетни нарушители - уведомяване и привикване на родителите

В по-сериозни случаи или при повторни нарушения, мерките могат да включват временно отнемане на електрическата тротинетка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    Тротинеткаджия
    Забележете всички ченгета какви са оядени с разплути тумбаци... Ако карате тротинетка - просто не спирайте на тези злобари ! Тея тлъстаци няма как да ви догонят и да ви хванат. Не забравяйте, че всички ченгета са слуги и подлоги на управляващата булгаристан мафия ~!
  • -2
    6
    Отвратен
    В полемиката за тротитетките май забравяте, че същите тези пишлемета фучат на групи на колелелета си през пешеходните зони, по Главната, в Градината на центъра, и заплашват с идиотиите си всички пешеходци. Но айде, при тях крететнизмът явно е наследствен. Другата опасна група е дъртаците на колелета, не по-малко нагли, също превзели пешеходните зони. Ако опиташ да им кажеш нещо, са засилват срещу тебе с псувни. Та тези две групи примати - кога?
  • 1
    5
    До 1
    Глупав коментар,опитай пак...
  • 5
    4
    Гост
    Отлично! Много добра инициатива. Като за начало в тези три зони но, дано контролът се разгърне и по-нашироко, че деца се надбягват с тротинетки по уличното платно. Безхаберието не води до нищо добро. Закони имаме. Трябва контрол и санкции.
  • 8
    3
    Любопитен
    Та кога почват?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари