Смесени патрули следят за нарушения с електрически тротинетки в Русе

3
Смесени патрули следят за нарушения с електрически тротинетки в Русе
Смесени патрули следят за нарушения с електрически тротинетки в Русе Видео: КИС 13

Общината и полицията обединяват усилия за по-сигурни улици

В град Русе стартира инициатива за повишаване на безопасността на пешеходците и водачите на електрически тротинетки. Смесени патрули, съставени от представители на различни институции, вече следят за спазването на новите забрани за движение с електрически тротинетки в пешеходните зони на града.

Тази мярка е част от по-мащабна стратегия за предотвратяване на инциденти и опазване живота и здравето на гражданите. В екипите, които патрулират из града, участват служители от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Русе, Общинска полиция и Инспектората по охрана на обществения ред и сигурност, предава КИС 13.

Сътрудничеството между различните институции не се ограничава само до патрулите. Активна комуникация се осъществява и с Общинска и Областна администрация, което позволява по-ефективно противодействие на нарушенията.

Важно е да се отбележи, че според Закона за движение по пътищата, органите на реда и упълномощените общински служители имат правомощията да задържат електрически превозни средства като доказателствен материал при установяване на нарушения.

Тази инициатива идва в отговор на нарастващата популярност на електрическите тротинетки като алтернативно средство за придвижване в градска среда. Въпреки удобството, което предлагат, тяхната употреба в пешеходни зони крие рискове както за пешеходците, така и за самите водачи.

Новите мерки целят да създадат баланс между модерната мобилност и традиционното пешеходно движение, гарантирайки безопасността на всички участници в градския трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари