Областният управител инспектира ремонта на Дунав мост

0

Първи стоманобетонен панел е монтиран на съоръжението

Ремонтните дейности на Дунав мост при Русе отбелязват значителен напредък с монтирането на първия стоманобетонен панел във втория затворен участък. Това стана ясно при инспекция на място, проведена от областния управител на Русе Драгомир Драганов.

Поради спецификата на работите, които се извършват над железопътната линия, е въведена нова технология за отстраняване на панелите. Използва се така наречената стенорезна машина с диамантен диск, която прорязва панелите. Този метод цели да се избегне къртенето и да се минимизират потенциалните щети върху железопътната линия, преминаваща под шосейната част на моста.

През изминалата седмица ремонтираният участък от съоръжението беше удължен с приблизително 200 метра, като в момента строителните дейности обхващат отсечка от над 400 метра. Паралелно с това продължава работата по тротоарния блок, където в момента се извършва монтаж на армировка, кофраж и корнизни панели (вертикалните панели при тротоарния блок).

За всички стоманени елементи е предвидено нанасяне на трипластова антикорозионна защита. Преди полагането ѝ се извършва пясъкоструене за премахване на старите пластове защитно покритие.

Важно е да се отбележи, че строителните дейности се осъществяват без прекъсване на движението по моста. Очаква се ремонтът на 400-метровия участък да приключи до края на месец ноември. След това платното ще бъде отворено изцяло за преминаване, а ремонтните дейности ще продължат в другата лента.

Що се отнася до трафика, за последните 24 часа през Дунав мост при Русе са преминали над 2800 товарни автомобила. От тях 1435 са влезли в България, а 1395 са напуснали страната. По-подробната статистика показва, че от 16 септември до момента от България през моста са излезли 12 044 тира, а влезлите са 11 147. Общият брой на леките автомобили, напуснали страната за този период, е 25 437.

Ремонтът на Дунав мост при Русе продължава да напредва, като се прилагат съвременни технологии и методи за минимизиране на въздействието върху трафика и инфраструктурата. Очаква се след приключването на ремонтните дейности съоръжението да осигури по-безопасно и комфортно преминаване за всички участници в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари