Наркотикът куш, който превръща хората в зомбита

2
Една доза струва 25 цента
Една доза струва 25 цента Видео: Voice of America (VOA)

Повече от половината жители на Сиера Леоне приемат някакъв вид дрога

Поколението „куш“. Сиера Леона – тук има всичко – планини, плаж, толкова много млади и интелигентни хора. Но страната е обхваната от пандемията на наркотика куш. Много млади хора са пристрастени към наркотиците и особено към куш. Част от тях ще умрат, други остават бездомни. Какво крие бъдещето на тази държава, ако не се вземат спешни мерки, разказва Voice of America, предава NOVA.

Войната в Сиера Леоне, след което смъртоносната ебола, политическата нестабилност се струпва прекалено много на населението от Сиера Леоне. Изправени пред суровата действителност на следвоенните условия, пандемия, безработица, младите прибягват до наркотици като куш, известен още като К2. Това е силно пристрастяващ синтететичен наркотик, който се появява в Сиера Леоне през 2010 година. Съставът му е неясен и след няколко впръсквания потребителят изпитва неговия силен и парализиращ ефект. Лесно достъпен е, една доза струва 25 цента – три пъти по-малко от една ябълка.

Видеоклипове показват как възрастни мъже се държат като зомбита под въздействието на наркотика. Няма официална статистика, но социалните служби смятат, че повече от половината жители на страната приемат някакъв вид дрога.

В страната има само пет психиатри за население от 7,5 милиона души по данни на СЗО. Услугите за психично здраве са главно в столицата Фрийтаун.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    daskal
    Аз например бях педал,наркоман и проститутка в едно!
  • 3
    6
    daskal
    До 3 - Не знам колко добре помниш, но аз помня отлично, защото го живях. Да, в дълбокия соц също имаше наркомани, педали и проститутки. Всичко имаше, повярвай ми. Друг е въпросът, че това не се чуваше. От тях обаче по-гадни и страшни бяха доносниците на ДС, милиционерските и комсомолските мекерета, партийните курви, които съсипваха живота на почтените хора и заемаха ръководни постове. Изключването от БКП заместваше присъда за предумишлено убийство. За несъгласие с партийната линия вкарваха в затвор или лудница, където зомбираха и убиваха "виновните". Нашият соц беше сбъркан също като демокрацията ни сега. Има още много, много за разказване, но... престанете да фетишизирате "времето на Бай Тошо"!
  • -1
    5
    lqlq
    Аз ползвам наркотика куР,много добре ми се отразява,когато ми го инжектират в гъза! Когато предозирам и виждам руска пропаганда навсякъде,особено ако е черна и мазна доза куР!
  • 0
    4
    Пак съм 3:
    Поправям грешно изписаната дата: 10.XI.1989 г.
  • 0
    3
    До 2:
    Я се сети бе, говньо, – имаше ли наркомани по бай Тошово време? Нямаше! Наркоманията и наркопласьорството изгряха с американската „демокрация“, която ни натрапиха с пълни шепи след 10.IX.1989 г. Впрочем и на мен ми е чудно как недоебани нежни PD-растчета като теб, които са били в ергенските гащи на бащите си по това време, дават акъл и обявяват очевадната истината за „руска пропаганда“, АМА.... „демокрация“, ррррръйш ли, да ти ЕПМ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари