Млади русенци се включват в лятна програма с терапевтични и обучителни занимания

1
Превантивни дейности за младежи провежда Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Русе
Превантивни дейности за младежи провежда Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Русе Снимка: Община Русе

Превантивни дейности за младежи провежда Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Русе

От началото на месец юли Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Русе стартира лятна програма, включваща разнообразни превантивни дейности. Програмата е насочена към млади русенци на възраст от 8 до 18 години и предлага редица терапевтични, възпитателни и обучителни занимания.

Арт терапевтично студио

Началото на програмата бе дадено с арт терапевтично студио, водено от възпитателя Петранка Раднева, която е и психолог с над 25-годишен опит. По време на студиото участниците имаха възможност чрез творчество да повлияят положително на своето светоусещане и да подобрят своята комуникация с околните.

Тренинг за социални умения

Проведен бе и тренинг за изграждане на социални умения и подобряване на взаимоотношенията в социума по лятна програма „Заедно можем повече“. Чрез игри на открито всички участници заеха ролите на персонажи и заедно създаваха истории. Заниманията помогнаха на подрастващите да осъзнаят, че техните избори оформят посоката им в живота.

Урок на открито

Отново по програма „Заедно можем повече“ участниците проведоха урок на открито с цел опознаване и съхраняване на познанието и развитието на социокултурата при деца и младежи. Неформалното обучение успя да приобщи подрастващите към ценностите на гражданското общество, науката и междупоколенческия диалог.

Обучителен модул „Всеки има право да знае правата си“

В обучителния модул „Всеки има право да знае правата си“ се включиха инспектори от Детска педагогическа стая, които запознаха учениците с правата, защитата и специалните правила при задържане на непълнолетни, както и с възпитателните мерки от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Участниците имаха възможност да разгледат демонстрации със специализирани автомобили и техника от поделенията на полицията, както и специално бойно снаряжение, които бяха разположени пред сградата на Община Русе по случай Деня на МВР.

Обиколка на историческите музеи и забележителности

Със съдействието на възпитателите Велимир Василев и Мартин Календжиев бе организирана и обиколка на историческите музеи и забележителности на Русе. Основен акцент бе основаването на Русе и наименованията му през различните исторически периоди, както и неговия покровител и градски празник. Занятието завърши с познавателна игра.

Разходка с корабче по Дунава

По програма „Заедно можем повече“ 60 участници имаха възможността да се разходят с корабче „Русчук“ по Дунава с цел запознаване с флората и фауната на реката, както и с Международната конвенция за опазване на реката. С дейността се целеше подрастващите да се превърнат в посланици на каузата за опазване на водите, бреговете и биоразнообразието на втората по големина река в Европа.

Предстоящи събития

Програмата ще продължи с още интересни и разнообразни събития - посещение на „Стая на загадките“, гейминг клуб, екскурзии в региона, като в края на дейностите ще се проведе летен лагер за децата. Предвидени са дейности и с родители в клуб „Училище за родители“, който цели подобряване на комуникацията и психоклимата в семействата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Без полза
    Ефектът е никакъв и затова в града изобилстват вандалски прояви побоища между юноши и какви ли не още прояви. Но нали трябва да се усвоят едни пари. Чудно е каква е тази психоложка дето работи като възпитател?! Тя има ли образование на психолог или е изкарала някакъв курс в русенския ПУЦ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...