Мехмед Юмер: Протестите в Росенец и Бояна нямаха лидер

1
Наесен ще стане ясно колко още е жива каузата ДПС, каза още журналистът
Наесен ще стане ясно колко още е жива каузата ДПС, каза още журналистът Видео: NOVA

Наесен ще стане ясно колко още е жива каузата ДПС, каза още журналистът

Политическата криза, която обхвана Движението за права и свободи (ДПС), може да се превърне в ново предизвикателство за българския политически живот. Цялата страна е в очакване на това, как Централната избирателна комисия (ЦИК) ще реши сложния въпрос, възникнал в партията. Възможно е решението да бъде взето по Соломоновски начин, като и двете крила на ДПС бъдат регистрирани. Това становище изрази журналистът Мехмед Юмер в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Според Юмер, протестите, които се проведоха в местностите „Росенец“ и „Бояна“, не са имали необходимия дух, енергия и лидерство, за да постигнат значителен успех. Липсата на ясни послания също е била сериозен проблем за протестиращите, което е допринесло за техния неуспех.

Журналистът също така прогнозира, че може да се очаква спад в броя на избирателите през октомври, когато ще стане ясно колко силно е все още ДПС като кауза. Този отлив на избиратели може да е знак за намаляващата подкрепа и доверието в партията, което би могло да има сериозни последици за бъдещето на политическата сцена в България.

Решението на ЦИК ще бъде критично за това как ще се развият събитията в ДПС и в страната като цяло. От него ще зависи дали партията ще успее да се консолидира и да продължи напред, или ще се изправи пред още по-сериозни предизвикателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари