Глоба до 300 лева грози нарушителите с тротинетки в Русе

7
Засилени мерки срещу нарушителите с електрически тротинетки в Русе
Засилени мерки срещу нарушителите с електрически тротинетки в Русе Снимка: Dunavmost

Засилени мерки срещу нарушителите с електрически тротинетки в Русе

90 акта съставени през юни, а контролните проверки продължават ежедневно.

Въвеждането на строги санкции за движение с електрически тротинетки по пешеходните зони на Русе е в ход.. През месец юни бяха съставени 90 акта за нарушаване на забраната, като глобите за тези нарушения могат да достигнат до 300 лева.

Контролът за спазване на ограничението се осъществява ежедневно, благодарение на правомощията, дадени както на служителите на общинска полиция, така и на инспектората по охрана, обществен ред и сигурност. Промените в наредбата позволяват по-широк обхват на проверките, като само за миналата седмица са съставени 10 акта, а пет лица са получили предупредителни протоколи като мярка за профилактика.

Георги Игнатов, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“, съобщи, че тези действия са по разпореждане на кмета на Русе Пенчо Милков, който е наредил общинска полиция да извършва ежедневни проверки за спазване на наредбата. В допълнение към актовете, са отнети 12 тротинетки, на които се извършва проверка на техническото им състояние.

Въпреки строгите мерки и засиления контрол, от общината констатират, че желаният дисциплиниращ ефект върху гражданите на Русе все още не е постигнат. Глобите за неспазване на забраната варират от 10 до 300 лева, като при повторно нарушение санкцията се удвоява. За непълнолетните от 16 до 18 години наказанието е обществено порицание, а за малолетните – санкцията се налага на родителите.

Контролът и санкциите целят да подобрят безопасността в пешеходните зони на Русе, като се намали рискът от инциденти и се осигури по-спокойна среда за пешеходците. Ситуацията ще бъде следена отблизо и през следващите месеци, с надеждата, че гражданите ще се адаптират към новите правила и ще спазват наложените ограничения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    31
    До 30
    Скаран си в българския език ли? Даже и не те прочетох...Едни пишат неграмотно, други на някакъв непознат език, ама самочувствието им като на полиглоти.
  • -7
    30
    Do Ivanova
    Ivanova kade si vijdala po dvama na trotinetka po Alexandrovska? Kakvi 4erepnomoza4ni travmi sa ti v glavata. Koito moje si go moje, koito ne moje se prebiva. E, ponqkoi pat pravqt belq I na nevinni horas, ama s kolite ne e li sa6toto a?
  • 9
    29
    До помислете малко
    Заради шепа идиоти, дали много пари за кефа си, да страдаме ние, които сме много повече и като бройка и като стойностен човешки потенциал.Няма да го бъде, разберете, ако са ви останали мозъчни гънки и ти и общинарите.Да приключване темата.Не на тротинетките в пешеходните зони ,в никакъв случай по тротоарите!
  • 9
    28
    До общината
    вие подигравате ли се с нас? Безполезният ви КООРС и сега няма да направи нищо.Галениците ви с никакво работно време и хубави заплати кого ще хванат? Пълна забрана на тротинетките и конфискация, освен глоба над 300 лв.от полицията.А последната какви ще ги върши по този въпрос?Трябва да я задействате, кмете.Тротинетките са нерегламентирани и ако сте ги разрешили и стане произшествие, ще бъдете съдени, начело с кмета , не се и съмнявайте
  • 6
    27
    До 26
    Едно трябва да разберете - обществото не ви подкрепя. Остави тая работа с държавните институции, гледай да се пазиш от други, защото на хората им писва и хич няма да чакат коорс-"моорс" или полиция.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари