Георги Георгиев ще защитава интересите на Русе в дебат за бъдещето на "Синият Дунав"

0
Ключова среща в Горна Оряховица ще определи бъдещето на железопътния транспорт в региона
Ключова среща в Горна Оряховица ще определи бъдещето на железопътния транспорт в региона Снимка: БДЖ

Ключова среща в Горна Оряховица ще определи бъдещето на железопътния транспорт в региона

Заместник-областният управител на Русе ще отстоява интересите на региона в дискусия за влаковото разписание.

Утре, 22 октомври, в Горна Оряховица ще се проведе обществено обсъждане на проекта за графика на движение на влаковете за 2025 година. Заместник-областният управител на Русе, Георги Георгиев, ще бъде сред ключовите участници в тази важна среща.

Фокус върху директните връзки Русе - София

Основен приоритет за Георгиев ще бъде запазването на директните влакови връзки между Русе и София след декември 2024 година. Особено внимание ще бъде отделено на влака "Синият Дунав", който се счита за изключително удобен както за бизнес пътувания, така и за туристически цели.

Значението на "Синият Дунав"

Георги Георгиев подчертава важността на тази влакова линия: "Влаковата линия "Синият Дунав" е в унисон с европейските практики за насърчаване използването на железопътния транспорт. Освен това използваните вагони към настоящия момент дават много по-голям комфорт".

Аргументи за запазване на линията

Заместник областният управител изтъква няколко ключови аргумента в полза на запазването и подобряването на влаковите връзки:

  1. Осигуряване на достъпен и ефективен обществен транспорт между най-големия областен център в Северен централен регион и столицата.
  2. Улесняване на достъпа до централните ведомства на държавните институции, концентрирани в София.
  3. Подкрепа за бизнес и туристически пътувания.

Значение за регионалната свързаност

Георгиев подчертава важността на запазването и на другите влакови линии: "Много е важно останалите влакови линии също да продължат да се движат, защото те дават добра връзка между Северна и Южна България".

Обсъждането в Горна Оряховица се очаква да бъде ключово за бъдещето на железопътните връзки в региона и страната като цяло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари