Масово недоволство срещу спирането на влакове в Северна България

0
Над 2000 граждани се обявиха против промените в железопътния транспорт
Над 2000 граждани се обявиха против промените в железопътния транспорт Снимка: БТА

Над 2000 граждани се обявиха против промените в железопътния транспорт

Повече от 2000 жители от населени места в Северна България са изразили своето несъгласие чрез протестни подписки срещу планираното преустановяване на влакови линии, което ще влезе в сила с новото разписание на "БДЖ - Пътнически превози" от 15 декември.

Среща на институциите в Горна Оряховица

В град Горна Оряховица се проведе работна среща между представители на областните управи, общинските администрации и ръководствата на "БДЖ - Пътнически превози" и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Даниел Илиев от "БДЖ - Пътнически превози" е обяснил причината за промените: "Спират се влакове, при които има най-слаби пътникопотоци".

Засегнати общини

Особено засегната е община Генерал Тошево, която ще остане без единствената си железопътна връзка между град Добрич и село Кардам. Заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков е изразил безпокойството на местното население относно това решение.

Юксел Исмаил, заместник-областен управител, е посочил, че съкращения на влакове се предвиждат и в област Силистра, като най-засегната е линията между гара Самуил и град Силистра.

Искане за преразглеждане на решението

Представителите на общинските и областните администрации в Северна България са изпратили протестните подписки до министъра на транспорта с настояване за запазване на съществуващите влакови линии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Аре стига!
    Аман от тия пътнически влакове! ЖП пътническия транспорт е смислено нещо на огромни разстояния. Иначе е скъп, бавен, замърсяващ, неефективен! От къде си мислите, че идват токовете за влаковете? От ВЕИ-тата ли? Сериозно? А стоманата за изграждането им и тя ли от тях? Че ние сме държавица като носна кърпичка, какви пътнически влакове бе? Клатушкаме четири вагона Русе-София за пътници, които се събират в един автобус. Само дето с автобуса разхода е 300 лева, а влака гълта 10 000.
  • 1
    2
    gt
    Еййй, няма да се откажат докато не заличат Северна България.
  • 2
    1
    Тормоза продължава
    Тормоза върху българското население не спира.Ще се подпомагат фирмите със транспорт използващи фосилни горива.Евтиният и екологичен ж.п.транспорт ,кучета го яли.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари