Драгомир Драганов: Борим се да имаме бърз влак от Русе до столицата, което е ненормално!

0
Информацията за намалелия брой пътници в "Синият Дунав" не отговаря на истината
Информацията за намалелия брой пътници в "Синият Дунав" не отговаря на истината Снимка: Кадър БНТ

Информацията за намалелия брой пътници в "Синият Дунав" не отговаря на истината

БДЖ планира спиране на ключови железопътни линии в Северна България.

Сериозно напрежение и обществено недоволство предизвика намерението на "БДЖ - Пътнически превози" да закрие важни железопътни линии в Северна България. Промените в транспортната схема се очаква да влязат в сила от средата на месец декември 2024 година.

Знаковият влак "Синият Дунав" под въпрос

Сред застрашените от спиране е и емблематичният влак "Синият Дунав", който осъществява директната връзка между град Русе и столицата София.

Областният управител на Русе настоява за запазване на линията

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, изрази категорична позиция по въпроса в предаването "Денят започва" по БНТ: "Борим се да имаме бърз влак от Русе до столицата, което е ненормално. Нашето желание е влакът "Синият Дунав", който го пуснахме от 1 октомври да продължи и в следващата година до 15 декември 2025 година. Информацията за намалелия брой пътници не отговаря на истината. В този влак със съвременните вагони пътуват между 70 и 80 души ежедневно от Русе до Горна Оряховица, като голямата част от пътниците пътуват служебно."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    BA
    Допълнение. Щяха уж самолети да хвъркат между Русе и София, сега на влак се молим. Жалка картина.
  • 0
    13
    BA
    Да, Русе обезлюдява. Не знам ГРАО и не ми трябва, аз живея тук и виждам улиците, знам и какво беше преди. Вече една Стар Загора ни задмина и тва също може да го видите в ГРАО. Да благодарим на и кметкста управа, че така целенасочено няколко десетилетия ни водат към дъното.
  • 1
    12
    Психиатър
    До 9 и 10 - ясно се вижда,че умствено изостаналият бесарабски хомосексуалист мартинчо сам си пише глупостите и сам си отговаря. Шизофренията е характерна за поразените от ДеБил-ПеПерастия. Да разчиташ на данните на ГРАО може да означава само едно - че си пълен олигофрен. Там се отчитат хората по адресна регистрация,а много добре знаем колко хора отдавна напуснаха Русе но се водят на адрес тук.
  • 1
    11
    Психиатър
    До 8 - нали си наясно,че ти си психично болен малоумник ? Ако се имаш за Швейцария друг въпрос,ама интелекта ти е като на швейцарска крава :D
  • 0
    10
    до 9
    Ти да не мислиш, че той знае и може да ги намери тези сведения?!?😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари