Недоволство в Северна България заради новото разписание на БДЖ

0
Недоволство в Северна България заради новото разписание на БДЖ
Недоволство в Северна България заради новото разписание на БДЖ Видео: NOVA

Синдикат "Железничари" застава зад протестиращите

Общини и граждани в Северна България подготвят протестни действия срещу новото разписание на "Български държавни железници" (БДЖ), което предвижда значително намаляване на броя влакове в региона. По време на общественото обсъждане в град Горна Оряховица местните власти, включително кметове и областни управители, изразиха категорично несъгласие с предложените промени, предава NOVA.

Драстично намаление на влаковете в Троян

Особено засегната е железопътната гара в град Троян, която е крайна точка по маршрута Свищов-Левски-Троян. Според новото разписание, което се планира да влезе в сила от 15 декември, броят на ежедневните влакови композиции ще бъде намален от четири на два. В отговор на това съкращение местната власт и жителите подготвят протестна декларация.

Реакция на синдикатите

Председателят на синдикат "Железничари" Петър Бунев коментира ситуацията: "Човек трябва да може да се постави на мястото на тези хора, които са там и ползват тази услуга. Те ще бъдат ощетени. Ние винаги сме защитавали това влаковете да се движат. Не само заради факта, че това са и работни места, но и за да си дадем сметка, че както затворихме училища, детски градини, така спре ли и гарата – това са обречени градове и села вече".

Той добави: "Българската железница работи на загуба. Това се е случвало и продължава. Държавата дава субсидия, но някой възлага това. Крайно време е държавата да каже: 'Ние правим транспортна схема, която възлагаме и искаме. Ще се движат толкова влакове до всички областни градове. Не може да нямат връзка със столицата'".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари