Драгомир Драганов: Пътниците в "Синия Дунав" са много повече, отколкото отчита БДЖ

7
Областният управител се противопоставя на спирането на влака "Синият Дунав"
Областният управител се противопоставя на спирането на влака "Синият Дунав" Видео: Русе Медиа

Областният управител се противопоставя на спирането на влака "Синият Дунав"

Само месец след възстановяването на директната железопътна връзка между Русе и София, влак "Синият Дунав" отново е заплашен от спиране. Композицията, която бе посрещната в началото на месеца с музика на Централната железопътна гара в Русе, е възобновена след шестгодишно прекъсване благодарение на съвместните усилия на областната управа и народните представители от различни политически сили.

Драганов оспорва данните за броя на пътниците

Областният управител на Русе Драгомир Драганов изрази категорично несъгласие с плановете на Министерството на транспорта за прекратяване на услугата. "Информацията за пътуващите, които са се увеличили около 4 пъти, подадена към МТ от БДЖ, е неточна. От 16-18 души, вече 75-80 души ежедневно пътуват с този влак", заяви Драганов пред Русе Медиа.

Неточности в отчитането на пътникопотока

Според областния управител, данните на министерството за едва 16-18 пътници са неверни, тъй като не отчитат няколко важни фактора:

  • Пътниците с право на безплатно пътуване
  • Притежателите на абонаментни карти
  • Пътниците от гари без билетни каси
  • Пътуващите на къси разстояния
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    14
    mischi
    Не правете сметки приход-разход, защото навсякъде по света железопътният транспорт се субсидира, за да се подпомага борбата със замърсяването на въздуха. Въпросът е, че се прави достатъчно реклама, за да се ползува от гражданите. Например работи се с музеи и театри, получаваш комби-билет влак и изложба или концерт и други подобни трикове. Примерно за фенове на софийската опера влакът е много удобен. За в България не мога да се сетя за други комбинации, БДЖ си имат назначени хора, за да мислят за рекламата им. Като гледам колко е опростял народът, може би комби-билет БДЖ и Фолк-концерт ще им свърши повече работа, ама не ми се мисли как ще изглеждат вагоните след това!
  • 14
    13
    Стрелочник
    Драгомире, абе те и стълбовете по ЖП-прелезите бяха повече, ама някакъв пияница им еба майката и се скри като мишка от котарак!
  • 4
    12
    Ц.Николов
    "Дядо Йоцо гледа" Приписка Имам наблюдения като пътник на БДЖ от 50години.2003година пътувах пролетта от Кърджали до Червен бряг с едно спиране във София.имаше разпределителни гари Димитровград и Стара Загора,но повярвайте ми на Червен бряг разбрах наистина какво е разпределителна гара.2016година ми се наложи през зимата да посетя Червен бряг имаше една композиция районът на гарата приличаше на всичко друго ,но не и това което бях видял преди 13години.
  • 1
    11
    Влакът остава!
    Големи специалисти и схемаджии тук в коментарите! Само да плюете можете..жалки сте , от всичко все разбирате, затова сме цъфнали! Готови сте да затворите всичко и да продадете България....жалка картинка...
  • 7
    10
    Селянина драго
    е ходил най много до две могили
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари