Русенските политици може да изпратят "Синият Дунав" с погребален марш

3

"Синият Дунав" може да спре движение след изборите

Заместник областният управител на Русе Георги Георгиев изрази категорично несъгласие с предложеното ново разписание на БДЖ, което трябва да влезе в сила от 15 декември. Позицията беше представена по време на общественото обсъждане на графика за движение на влаковете, проведено в Поделението за пътнически превози към БДЖ в Горна Оряховица.

Опасения за отлив на пътници

"През годините железопътният транспорт се утвърди като най-използван от учащи, студенти, пенсионери и майки с деца, поради достъпните цени на билетите, пътуванията с намаление и удобството на влака. Ако предложените промени влязат в сила, ще се стигне до силен отлив на пътници", заяви Георгиев.

"Синият Дунав" отново под заплаха

Основното притеснение е планираното спиране на директния бърз влак "Синият Дунав" между Русе и София, който беше пуснат на 1 октомври. "Сред обществеността този влак винаги е приеман като най-удобен за директно пътуване до град София, както за бизнес, така и за туризъм, а също и при необходимост от посещение на централните ведомства на институциите на държавната власт, които са концентрирани в столицата", коментира Георгиев.

Увеличен пътникопоток

Според заместник областния управител твърденията за загуби са необосновани, тъй като броят на пътниците от русенска област се е увеличил близо три пъти - до над 70 души, след пускането на директната влакова линия.

Проблеми с новото разписание

Новият график предвижда:

  • Пътуване с пътнически влак от Русе до Горна Оряховица сутрин
  • 50-минутно чакане на международния влак от Букурещ в Горна Оряховица
  • Час и половина престой на гара Горна Оряховица при връщане от София с влака в 14:40 часа
  • Пристигане в Русе в 23:00 часа, когато липсва градски транспорт

Областният управител Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев ще представят възраженията си пред директора на БДЖ и министъра на транспорта и съобщенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Закривай
    Откровен абсурд . Нито магистрала ще имаме, нито удобен ЖП транспорт с Южна България, нито читави автобуси. Предлагам Русе да се отцепи от България направо и да изградим една стена около него като някоя комуна. То и без това се е видяло, че Северна и Южна България са две различни неща.
  • 1
    7
    10 стинки
    Ще ги разкарат, как няма да ги разкарат. Всичките ДЕСЕТ хил. гласуващи 30% от двестахилядния град 😄 Ще се юрнат да разкарват. И аз ще отида хехе.
  • 3
    6
    Кой?
    Кой е виновен на русенци, че избират за политици неграмотни и некадърни нищожества, дето не стават и за домоуправители?! Ами, на изборите в неделя да ги разкарат!
  • 5
    5
    mischi
    За какви 120 лева говорите? Вижте колко плащам в Австрия, освен това имам карта за 50 % намаление, във влака има Интернет и бар-вагон. За 29,90 евро се пътува до Италия, Париж и Берлин. Bahn fahren und Geld sparen Ab € 9,90* gibt es die Sparschiene Österreich-Tickets für die 2. Klasse und ab € 19,90* sind die Tickets für die 1. Klasse erhältlich. Ab € 14,90* flexibel bleiben: Mit den Sparschiene Komfort-Tickets für Österreich sichern Sie sich mehr Möglichkeiten inklusive einer Sitzplatzreservierung. Im ÖBB Nightjet geht es mit der Sparschiene ab € 29,90* durchs Land.
  • 2
    4
    Агенция за наркобизнес
    Еййй голяма работа са тия прахчета синтетика,удрям една магистралка и Русе започва да ми се вижда като двеста хиляден град,нищо че всички статистически данни ясно показват,че Русе я има сто хиляди останали,я не. 120 лева в едната посока ми се привиждат пак от прахчетата....аз съм Иван Белчев между другото
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари