Русе посрещна влака „Синият Дунав“ с музика

3
Възроденият "Синият Дунав" свързва отново Русе и София
Възроденият "Синият Дунав" свързва отново Русе и София

Възроденият "Синият Дунав" свързва отново Русе и София

С музикални акорди и ентусиазъм Русе посрещна завръщането на директната влакова връзка до столицата след шестгодишно прекъсване. Възстановеният влак "Синият Дунав" потегли от Централна гара Русе в 06:17 часа във вторник, съпроводен от изпълненията на камерна формация на Русенската опера.

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, заместникът му Георги Георгиев и народният представител от ГЕРБ Николай Братованов бяха сред първите пътници, които се качиха на влака, след като си закупиха билети. Те бяха изпратени от заместник-кмета по транспорт Димитър Недев. предаде Русе Медиа.

По маршрута се очакваше кметове или техни представители от общините Иваново, Две могили, Борово и Бяла да се присъединят към пътуването, демонстрирайки регионалната подкрепа за инициативата.

Пътниците изразиха задоволство от възстановената директна връзка. Възрастни граждани споделиха, че новата линия им спестява прекачване в Горна Оряховица, което значително улеснява пътуването им.

Областният управител Драгомир Драганов призова жителите на Русе да се възползват от услугата, подчертавайки, че влакът е в тестов период до 15 декември 2024 година. Бъдещето на линията ще зависи от интереса на пътниците. Драганов добави, че се водят преговори с Министерството на транспорта за промяна на часа на тръгване от София в по-късен следобеден час, което би позволило на пътниците да приключат ангажиментите си в столицата и да се приберат в Русе същия ден.

"Синият Дунав" се състои от четири модерни вагона, доставени от Германия, оборудвани с климатици и контакти за зареждане на мобилни устройства. Според разписанието, влакът пристига на гара София-Север в 12:15 часа. Поради ремонтни дейности на Централна гара София, пътниците могат да се възползват от допълнителна връзка в 12:32 часа от София-Север до Централна гара София, с пристигане в 12:37 часа.

Обратният курс от София до Русе тръгва в 14:35 часа от Централна гара София и пристига в Русе в 21:53 часа, без необходимост от прекачване.

Драганов напомни за 20% отстъпка при закупуване на двупосочен билет, насърчавайки използването на влаковата линия.

Столична община е осигурила удобен градски транспорт за придвижване от гара София-Север до центъра на столицата, улеснявайки допълнително пътниците.

Възстановяването на "Синият Дунав" е значителна стъпка към подобряване на транспортните връзки между Северна България и столицата, предоставяйки на жителите на Русе и региона по-удобна и директна опция за пътуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    21
    Коко
    Хората отдавна стъпила на Луната!
  • -1
    20
    Русенец
    Ако нещо е направено за Русе през последните години, то това е единствено от ГЕРБ-СДС!
  • 2
    19
    11 юли 2024
    "На среща в Русе, народните представители от ГЕРБ-СДС Георги Кръстев и Николай Братованов обсъдиха с областния управител Драгомир Драганов възможностите за подобряване на пътната инфраструктура и транспортната свързаност в региона. Основен акцент на срещата беше поставен върху възобновяването на директната железопътна връзка между Русе и София чрез експресната линия „Синият Дунав“. Георги Кръстев, който е и областен координатор на ГЕРБ за Русе, изрази недоволството си от липсата на директно пътуване между двата града в пиковите часове."
  • 0
    18
    Относно "заслугата" на Белчев
    Четете го тоя сайт, не пишете само коментари : https://www.dunavmost.com/novini/deputati-ot-ruse-vlakat-siniyat-dunav-da-tragne-otnovo
  • 3
    17
    Никой
    Честито на Русенци ....Защо се радвате ?Нали всичко от социализма беше лошо?Имаше" Синият Дунав", имаше спални вагони, имаше вагон -ресторант ...Сега се радвате като туземци!Ама то не се знае до кога ще е. ... може да е ден до пладне (предизборно) Важното е че има банани целогодишно! Трябваше освен музика и по един банан да раздават....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари