Димитър Главчев: Част от контейнерите ще пристигнат до края на деня

1
Контейнерите ще бъдат разпределени според нуждата на хората в село Воден и Крайново
Контейнерите ще бъдат разпределени според нуждата на хората в село Воден и Крайново Снимка: Facebook

Контейнерите ще бъдат разпределени според нуждата на хората в село Воден и Крайново

До края на деня в пострадалите от пожарите села Воден и Крайново ще пристигнат част от контейнерите за временно настаняване. Това съобщи пред журналисти днес в село Воден служебният премиер Димитър Главчев. Първият контейнер вече е в селото, като знак за бърза реакция и подкрепа за засегнатите жители.

Общо 15 контейнера ще бъдат доставени, всички напълно пригодни за живеене, с две стаи и санитарни възли, уточни служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Контейнерите са предоставени от Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и пристигат от различни краища на страната. „Уверявам, че до края на днешния ден на територията на село Воден ще бъдат поставени първите контейнери и се надявам, че ще имат ток и комуникация“, каза Стоянов и добави, че се работи по изравняването на терените, където ще бъдат поставени.

Министър Стоянов поясни, че не е имало как контейнерите да пристигнат по-рано, без да е овладян пожарът и мястото да бъде обезпечено. Те ще бъдат разпределени според нуждата на хората, като в предните дни са били направени проверки и е създаден списък. Стоянов увери, че контейнерите ще стигнат за всички нуждаещи се.

„Темата с пожарите се политизира на гърба на пострадалите хора и на всички, които работят на терен“, заяви Калин Стоянов, като подчерта, че фургоните от центровете за бежанци са трайно закрепени и нямат санитарен възел.

Служебният премиер Димитър Главчев е на място, за да провери дали работи поставената вчера мобилна клетка. Той съобщи, че в момента се извършва настройка на сигнала, който е бил усилен четири пъти. В село Воден се очаква и служебният министър на транспорта, за да инспектира работата по възстановяването на комуникационните връзки.

Премиерът Главчев изказа благодарност и награди турските пожарникари, които се бориха с огъня заедно с българските си колеги, военнослужещи, горски служители, доброволци и други. „Турските пожарникари се озоваха буквално часове, след като поискахме от тях помощ, още са тук и денонощно работят на терен“, заяви той.

Гасенето на пожара продължава и днес, като в операцията преди обяд се включиха четири хеликоптера. Очаква се следобед огънят да бъде гасен и със самолети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Тъкмо почнах да ти се
    радвам, че влезе в крачка с проблема.Но разбрах,че си отишъл по късното вечерта, за да не се срещнеш с хората.В контейнери, А? Туй да не е резерват за индианци.Голяма придобивка.Казваш,за пред журналистите и бягаш, защото и ти си за шут голям, както ония с въртолета.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари