Жителка на село Воден: Няма празници за нас, само мъка!

1
Цели семейства останаха без подслон след опустошителния пожар на 17 юли
Цели семейства останаха без подслон след опустошителния пожар на 17 юли Видео: bTV

Цели семейства останаха без подслон след опустошителния пожар на 17 юли

Три месеца след разрушителния пожар, който на 17 юли обхвана пограничните села Воден и Крайново в област Ямбол, местните жители все още се борят с последствията. Огнената стихия изпепели десетки домове, оставяйки много семейства без подслон. Сред засегнатите са пенсионери и семейства с малки деца, които сега са принудени да живеят във временни фургони.

За тях временният подслон започва да изглежда все по-постоянен, тъй като възстановяването на домовете им се забавя. Така празниците за мнозина ще бъдат отбелязани в тези тесни метални помещения, които, макар и спасение за момента, не предлагат комфорт или уют.

Едно от засегнатите семейства е това на Калинка Ковачева от село Воден. След като огънят унищожи къщата им, Калинка, дъщеря ѝ и внучето ѝ се настаниха в един фургон, докато зет ѝ спи отвън, тъй като мястото е недостатъчно за всички. Надеждите на семейството са да получат още един фургон, но за тях въпросът не е само в подслона, а в това дали някога отново ще се чувстват у дома.

За нас няма празници“, споделя пред bTV възрастната жена през сълзи, разкривайки тежката реалност, с която се сблъскват оцелелите от трагедията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Че какво ще празнувате,
    Мама ви циганска, да видите на нас какво ни е, като ви издържаме цял живот със социални помощи да се ебете, плодите, крадете и безчинствате на воля!
  • 4
    1
    Мнение
    На онези в парламента им дреми на дядовият.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари