Калин Стоянов в Кърнаре: Има вероятност някои от тлеещите огнища пак да се възпламенят

0
Единственият вариант за днес е да се работи с двата хеликоптера, заяви служебният министър на вътрешните работи
Единственият вариант за днес е да се работи с двата хеликоптера, заяви служебният министър на вътрешните работи Снимка: NOVA

Единственият вариант за днес е да се работи с двата хеликоптера, заяви служебният министър на вътрешните работи

Пожарът, разразил се в местността „Беклемето“, обхваща около хиляда декара и ситуацията остава изключително тежка. Огънят все още не е локализиран, въпреки усилията на множество екипи и техника. Основната борба с пламъците се води от двата хеликоптера, изпратени от Чехия, както и от алпинисти, военнослужещи и служители на парк „Централен Балкан“.

Невъзможна мисия: Предизвикателствата пред екипите на терен

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов информира на брифинг в Кърнаре, че районът на пожара е изключително труднодостъпен. „Техника и хора не могат да се доближат до огъня, заради отвесните скали с процепи, в които гори“, обясни Стоянов. Той подчерта, че усилията са насочени към локализиране на огнището и потушаване на огъня. След това ще се работи по установяване дали пожарът е възникнал в резултат на умишлени действия.

Продължава борбата с огъня и в село Воден

В същото време, в село Воден се води борба с огнищата на няколко фронта. От вчера започна ограничаване на огнищата, но ветровете усложняват ситуацията, като съществува опасност тлеещи огнища да се възпламенят. На място работят два хеликоптера на Министерството на отбраната, които подпомагат наземните екипи.

Подкрепа от международни партньори

Чешката република изпрати два хеликоптера, които значително улесниха усилията за потушаване на пожара. Тази международна помощ подчертава важността на сътрудничеството в кризисни ситуации и е пример за солидарност между държавите в Европейския съюз.

Оценка и последващи действия

След потушаването на огъня, компетентните органи ще проведат разследване, за да установят причините за пожара. Възможността за умишлено предизвикване на огъня не е изключена, което налага внимателно и детайлно разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ЕВАЛА
    https://youtube.com/watch?v=nQ2ceo0aPgg&feature=shared
  • 2
    1
    Не е ясно какво чакате
    разбра се, че може да се разчита само на потушаване по въздушен път.Имали ли сте били летателна техника.Не подценявайте фактора време за сметка на огромни щети.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари