Детско полицейско управление отвори врати в град Бяла

0

Малки доброволци полагат клетва и получават специални униформи в тържествена церемония

В град Бяла бе дадено началото на нова инициатива, целяща да запознае най-малките с работата на правоохранителните органи. Детско полицейско управление (ДПУ) отвори врати в Началното училище "Свети Свети Кирил и Методий", благодарение на съвместните усилия на Районно управление - Бяла и учебното заведение.

Двадесет третокласници ще имат възможността да се обучават по национална програма, която ще продължи две учебни години. Инициативата стартира с тържествена церемония в училището, на която присъстваха редица официални лица, включително заместник-кметът на община Бяла - Евгени Димов, началникът на Районно управление - Бяла - главен инспектор Мирослав Енев, както и началникът на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бяла - главен инспектор Свилен Рачев.

Кулминацията на събитието бе полагането на клетва от децата-доброволци, която е част от Етичния кодекс на новосъздаденото управление. Малките ентусиасти получиха специално изработени екипи, шапки и други отличителни знаци, които да носят с гордост по време на обучението си.

За да се подчертае важността на инициативата, началникът на беленското районно управление, главен инспектор Мирослав Енев, и директорът на училището, Александър Джеков, подписаха Декларация и Споразумение за партньорство.

Гостите на тържественото събитие отправиха своите пожелания за успех на новото начинание, като акцентираха върху здравето, късмета и необходимостта от усърдие в учебната дейност. В знак на благодарност, учебното заведение и децата връчиха плакети на официалните лица, а учениците получиха подаръци от общинската администрация.

Празникът бе украсен с много положителни емоции, като учениците бяха подготвили специална програма, включваща песни и танци. След официалната част, децата имаха възможност да участват в първото си занимателно обучение - демонстрация със служители от полицията и пожарната, които представиха своите специализирани автомобили, техника и оборудване.

Това е първият випуск на Детското полицейско управление в началното училище. Основната отговорност за организацията на заниманията с децата и реализирането на планираните инициативи поемат госпожа Анелия Петрова, преподавател в учебното заведение, и инспектор Любослав Данев от "Детска педагогическа стая" при Районно управление - Бяла.

Програмата "Детско полицейско управление" има за цел децата-доброволци да придобият знания и опит, които да споделят със своите връстници. Освен че ще бъде интересна и забавна за участниците, кампанията ще им даде възможност да развият нови умения, приложими в ежедневието.

В обучителния процес ще се включат различни полицейски служители от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе, служители от други структури на МВР, както и експерти от партньорски организации.

Учебната програма включва разнообразни занимания като часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика и участие в полицейски проверки. Тези дейности ще помогнат на децата да развият ценни умения и да придобият важни знания за работата на правоохранителните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари