Пожар край жп линията в Дупница и село Джерман

0

Основният фронт на пожара е бил овладян откъм страната на къщите в село Джерман

Днес следобед в района на град Дупница и село Джерман избухна пожар, който засегна площи край жп линията.

Според очевидци, огънят бързо се е разпространил сред сухи треви и храсти, което наложи спешна реакция от страна на местните пожарни служби и доброволци.

По информация от пресцентъра на полицията, сигналът за пожара е подаден около 13:30 часа. Незабавно на място са били изпратени екипи от противопожарните служби в град Дупница и град Кюстендил. В гасенето на огъня активно участие са взели и доброволци от село Джерман, които са докарали контейнер с вода, за да подпомогнат работата на пожарникарите, информира ТВ Запад.

Към момента огънят е локализиран, като основният фронт на пожара е бил овладян откъм страната на къщите в село Джерман. Според източници, няма опасност за жителите на селото, въпреки че в района все още се извършват дейности по окончателното гасене и обезопасяване на терена.

Местните доброволци и пожарникари продължават да обливат както обгорелите площи, така и тези наоколо, за да предотвратят повторно запалване. Ситуацията е под контрол, но екипите остават на място, за да гарантират, че няма да има нови огнища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари