Дарин Георгиев разкри вътрешни интриги и сциентоложки влияния в партия "Величие"

0
Индикации за разпада на „Величие“ имаше преди изборите, заяви бившият служител в "Исторически парк"
Индикации за разпада на „Величие“ имаше преди изборите, заяви бившият служител в "Исторически парк"

Индикации за разпада на „Величие“ имаше преди изборите, заяви бившият служител в "Исторически парк"

Политическата сцена в България е разтърсена от скандалите, свързани с партията-изненада "Величие". Дарин Георгиев, член на партията и бивш служител в "Исторически парк", хвърля светлина върху случващото се вътре в политическата формация. Според него, партията е изправена пред сериозни вътрешни проблеми и е била на ръба на разпад още преди да влезе в Народното събрание.

"За разпадането на "Величие" имаше индикации още преди изборите. Още тогава се заговори, че не се знае дали Николай Марков ще е председател на "Величие". Ивелин Михайлов заговори, че първо трябва да е подложен на изпитания и тестове, което трябвало да се случи след изборите", сподели в ефира на bTV Георгиев.

Сциентология и култ към личността

Георгиев разкрива и шокиращи детайли за методите и философията на лидера на партията Ивелин Михайлов. Според него, партията се основава на култ към личността и е повлияна от сциентоложки идеи. Георгиев обяснява, че Михайлов събира хората около себе си чрез култ и любов към парите, използвайки сциентологията като средство за контрол.

"Това, което събира тези хора, е култ към личността и сциентоложката секта на Ивелин Михайлов. Тези хора се крият зад различни каузи като родолюбие и православие, но аз не видях това. Чрез техните структури практикуват сциентология. Всичко се държи на бизнес дарения, кредити, залагат имоти, паричният поток да върви към един човек", обясни Георгиев.

Връзките с "Исторически парк" и финансовите практики

Георгиев, който е попаднал в партията след работа в "Исторически парк", разказва за структурите и финансовите практики, свързани с Михайлов. Според него, членовете на групата са принуждавани да участват в семинари и курсове на Михайлов, като им е забранено да се обучават независимо.

"Основната философия на Михайлов е, че те не бива да се занимават с образование. Те се учат от негови семинари и курсове. Появяват се само петък, събота и неделя в парка. През останалото време събират пари от т. нар. си клиенти, от които осигуряват кеш за Михайлов", допълни Георгиев.

Политически амбиции и предложения

Въпреки всички разкрития, Георгиев подчертава, че не иска да се занимава с политика като самоцел, а да помага на обществото. Той планира да внесе предложение в Народното събрание за връщане на старата конституция, за да поеме някой отговорност за кризата в държавата.

Сциентологията – религия или бизнес?

Сциентологията е система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард през 1952 г. Тя изповядва смесица от наука и духовност, като вярва в безсмъртието на духа и подобряването му на Земята. Учението на Хъбард е доста сложно и затова той издава свой речник.

Според Хъбард, всеки минал живот има неестествени преживявания, наречени енграми, които трябва да бъдат открити и премахнати чрез скъпоструващи курсове. След "изчистването", последователите се намират в състояние на действащи тетан нива, които са 8 на брой.

Сциентоложката църква често е обект на скандали и конфликти с държавните власти. В САЩ са заведени поредица дела срещу високопоставени последователи на сектата, откраднали секретни военни и разузнавателни документи.

В България, през 1991 г. е направен опит за регистрация на сциентологията като вероизповедание или сдружение, но след отказа на Дирекция по вероизповеданията, към 2004 г. няма данни за пропаганда или практическа дейност от страна на чуждестранни мисионери на сциентологията в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    След като го е знаел
    и не е бил съгласен, защо не се е оттеглил преди изборите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари