„Величие": Николай Марков не е член на партията

2
Партия "Величие" разяснява ситуацията с Николай Марков
Партия "Величие" разяснява ситуацията с Николай Марков Снимка: БГНЕС

Партия "Величие" разяснява ситуацията с Николай Марков

Централният съвет на ПП "Величие" изяснява статуса на Николай Марков в официално изявление.

С цел да ограничат разпространението на нежелани интерпретации и спекулации относно създалата се ситуация в ПП "Величие", Централният съвет на партията публикува официално изявление, в което се разглеждат редица въпроси, свързани с Николай Марков.

Николай Марков не е член на ПП "Величие"

Централният съвет на ПП "Величие" уточнява, че Николай Марков не е член на партията. Той не е подписал декларация за членство, не е приел устава на партията и не споделя нейните ценности. В изявлението се подчертава: "Г-н Николай Марков не е член на ПП "Величие". Той не е подписал декларация за членство, не е приел Устава на партията и нашите ценности."

Въпреки липсата на официално членство, на Марков беше гласувано доверие, като му бе възложено, заедно с г-н Михайлов, да проведат агитационната част на предизборната кампания. Те изпълниха тази задача с успех, благодарение на гражданските изяви на Марков в медиите през последните години, се казва в официалното изявление на партията.

Претенции за лидерство

По време на предизборната кампания, Николай Марков настоявал да стане председател на партията. Поради сложната и дълга процедура за избиране на председател, предвидена в устава на партията, това не било възможно в този период. Въпреки това, Марков сам се обявил за лидер и председател на партията, което не предизвикало възражение от страна на Централния съвет на ПП "Величие", за да не се навреди на предизборната кампания.

Извънреден конгрес и липса на решение

На 16 юни 2024 година се проведе извънреден конгрес на партията, който не успя да вземе решение за смяна на председателя. Причините за това бяха липсата на кворум и фактът, че Николай Марков не е подал нотариално заверена декларация-съгласие да бъде избиран на ръководна длъжност в партията.

ПП "Величие" заявява, че е готова да разгледа молбите за приемане на нови членове, които споделят ценностите и устава на партията. В изявлението се подчертава ангажимента на партията към прозрачността и отговорността към нейните членове и симпатизанти.

Изявлението на Централния съвет на ПП "Величие" завършва с подписа на председателя Албена Пекова.

Разпад на ПГ на "Величие": Шестима народни представители подадоха заявления за напускане

Справка в деловодството на Народното събрание потвърждава, че парламентарната група "Величие" се е свила до седем депутати, след като шестима народни представители подадоха заявления за напускане. Така групата се разпада и в 50-ото Народно събрание остават шест формации.

Според данните, заявления за напускане са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калнива. С тяхната оставка групата "Величие" вече не отговаря на минималните изисквания за съществуване на парламентарна група, определени от правилника на Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Stoian
    Паравоенни боклуци и мутри некомпетентни и прости...ужас,пропадаме.
  • 6
    1
    Пирамиди фараони!
    Ще ви еба в схемарите и вас……
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари