Член на СИК в Асеновград получи инсулт

2
Пострадалият е транспортиран до болница / Снимката е илюстративна
Пострадалият е транспортиран до болница / Снимката е илюстративна Снимка: БТА

Пострадалият е транспортиран до болница

В Пловдив-област към 11:00 часа избирателната активност достигна 8,61 процента, като 24 873 души от общо 288 995 гласоподаватели са упражнили правото си на глас. Това съобщи председателят на 17-а Районна избирателна комисия (РИК) - Пловдив, Янко Радунчев.

Най-висока активност е регистрирана в община Брезово - 14,97 процента, докато в община Раковски е отчетена най-ниската - 4,51 процента.

Технически затруднения при машинното гласуване

Седем машини за гласуване са регистрирали проблеми, като основното затруднение е свързано с принтирането на разписките. "Избирателите не изчакват звуковия сигнал преди да скъсат разписката, бързат да я дръпнат и от там принтерът я сдъвква и блокира", обясни Радунчев.

При една от машините е установен софтуерен проблем - устройството не актуализира датата и продължава да отчита 26 октомври 2024 година. В резултат на техническите проблеми, машинното гласуване е преустановено в три секции в община Асеновград и една в община Съединение, като гласоподаването продължава с хартиени бюлетини.

Здравословен инцидент с член на СИК

Сериозен инцидент е регистриран в Асеновград, където член на 19-та секционна избирателна комисия е получил инсулт и е транспортиран до лечебно заведение. Очаква се решение дали политическата сила ще изпрати нов представител или комисията ще продължи работа с намален състав.

До 11:00 часа в 17-а РИК не са постъпили сигнали и жалби за нарушения. За сравнение, избирателната активност на предсрочните парламентарни избори през юни 2024 година към същия час е била 7,11 процента, според данните на Централната избирателна комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари